TOP

Deelnemers en internationaal panel Lichting 2009 op AIFW bekend

Donderdag 23 juli vindt tijdens Amsterdam International Fashion Week alweer de derde editie van Lichting plaats en sinds vandaag is naast de deelnemers ook bekend wie het panel gaan vertegenwoordigen.

Lichting is in het leven geroepen om een brug te slaan tussen jong modetalent en de mode-industrie, maar inmiddels is de show uitgegroeid tot dè mode-industrieprijs voor jong Nederlands modetalent.

Panel

Dit jaar bestaat het panel uit:

  • Professor Wendy Dagworthy, voormalig ontwerper, co-founder van London Fashion Week en hoofd van de School of Fashion and Textiles aan London’s Royal College of Art.
  • Garance Doré, illustrator, schrifjster en fotografe voor onder andere Elle, Vogue, The New York Times Magazine, The Guardian en Le Monde, tevens is zij initiatiefneemster van het invloedrijke fashionblog www.garancedore.fr.
  • Susanna Lau, ook wel fashion blogger Susie Bubble op Style Bubble en online editor bij Dazed Digital van Dazed & Confused.

 

Dit internationale panel zal na de show een review van de avond geven. Naast het panel zijn ook de genomineerden voor Lichting bekend gemaakt.

Deelnemers

Ieder jaar worden de grootste talenten van de zeven Nederlandse modeacademies samengebracht in één centrale catwalkshow. De hoofddocent van elke academie selecteert wie er aan Lichting mee mogen doen. Uiteindelijk zullen veertien studenten hun vijf beste afstudeerontwerpen showen. Bekijk via de slideshow hiernaast wie de deelnemers zijn en hoe hun ontwerpen er uitzien.

Prijs

Samen met een selectie prominenten uit de mode-industrie bepaalt het panel wie dit jaar de G-Star Raw Talent Award wint. De winnaar ontvangt een bedrag van €10.000,- en mag op 15 september op een experience trip naar New York, waar hij/zij tijdens de G-Star Raw Show op New York Fashion Week het G-Star styling team backstage zal versterken.

Lichting 2009 vindt plaats op donderdag 23 juli om 21.00 uur op het Westergasfabriekterrein in Amsterdam.

Bekijk hier de show van Lichting 2009 op de Amsterdam Fashion Week