TOP

Ahlers AG leidt verlies in eerste half jaar

Modebedrijf Ahlers AG leed in het eerste half jaar van 2009 een verlies van 3,7% en ook de omzet daalde met 5,1% naar €123 miljoen. De omzet in Duitsland ligt 1,6% langer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Naast Duitland heeft Ahlers, het moederbedrijf van onder andere Baldessarini, Otto Kern, Pierre Cardin en Jupiter, in West Europa een verlies van 4,4% en in Oost Europa een verlies van 14,8% gedraaid. Het management heeft in het tweede kwartaal van dit jaar een bankschuld afgelost met de kasreserves, daardoor is het balanstotaal gedaald van €240 miljoen naar €187 miljoen. Het eigen vermogen steeg echter met 5%.

Labels 
Van de labels Baldessarini, Otto Kern en Pierre Cardin steeg de omzet wel met 0,3% naar €59,5 miljoen. Van Men’s & Sportswear is de winst gedaald met 11%. Ondanks het kleine marktaandeel van Jupiter binnen de onderneming, veroorzaakte dit merk de helft van de omzetdaling. Bij het merk Gin Tonic bleef de omzet stabiel.

Voor het tweede halfjaar rekent de directie op betere omzetcijfers, vanwege het grotere omzetaandeel van de herfst/winter collecties.