TOP

De opvallende sportersoutfits in Sotsji

De Olympische Spelen zijn niet alleen belangrijk onder sporters en hun fans, ook in de modewereld blijft het grootste sportevent ter wereld niet onopgemerkt. Drie opvallende sportoutfits op een rij.

Te beginnen bij de Mexicaanse Hubertus de Hohenlohe. De 55-jarige alpineskiër trotseert de bergen van Sotsji met een mariachi-kostuum. Mariachi zijn traditionele Mexicaanse straatmuzikanten. Hohenlohe is niet alleen een bijzondere verschijning vanwege zijn outfit. Naast sporter is hij namelijk af en toe ook zanger onder de naam Andy Himalaya.

mariachi skie

Kleurig curlen

Hohenlohe’s kledingconcurrent is het Noorse curlingteam. Na de bekendmaking van de outfit voor de Winterspelen van 2014 werd er zelfs een eigen facebookpagina voor de opvallende kostuums opgezet. Die bereikte binnen een paar dagen al een half miljoen likes. De interessante kledingkeuze van de Noren is niet voor het eerst dit jaar, in Vancouver en op het WK in Italië bleven ze ook niet onopgemerkt.

noorse curling 1

noorse curling 2

noorse curling 3

€2200 voor Ralph Lauren-vest

De outfit voor het Amerikaanse Olympische team is ontworpen door Ralph Lauren. Een crème-witte coltrui met dezelfde kleur broek, afgemaakt met een wollen vest die versierd is met delen van de Amerikaanse en Olympische vlag. De Lauren-vesten werden verkocht via de webshop van Opening Ceremony en zijn ze allemaal al uitverkocht. Werden ze daar nog verkocht voor €435, op E-Bay worden ze inmiddels aangeboden voor zo’n €2200.

tommy hilfiger outfit olympische spelen