TOP

Dagelijkse outfit minstens 1.000 euro waard

De dagelijkse outfit van een vrouw is gemiddeld 1.000 euro waard. Dit is het bedrag waar je op uitkomt als je kleding, sieraden en accessoires bij elkaar optelt. Een outfit van een man is gemiddeld 900 euro waard.

Dit bedrag klinkt misschien veel, maar volgens een Britse verzekeringsmaatschappij die dit onderzoek verrichtte, kom je al snel op dit bedrag. Zij bekeken de kledingprijzen van 3000 mannen en vrouwen.

Een kleine rekensom: lingerie is volgens de verzekeringsmaatschappij gemiddeld 26 euro waard, een broek of rok ongeveer 30 euro en schoenen zijn rond de 50 euro waard. Daar komt een topje ter waarde van gemiddeld 22 euro bij en de prijs van een jas ligt rond de 38 euro. Met dure sieraden en horloge komt daar nog 450 euro bij en een tas is gemiddeld 106 euro waard. Plus portemonnee en mobieltje komt de waarde van een dagelijkse outfit van een vrouw uit op 1000 euro.

De outfits van merkkledingliefhebbers of echte ‘fashionista’s’ zijn dagelijks nog meer waard. Zij kunnen uitgaan van een waarde van 2.000 euro of meer. Mannen zijn gemiddeld 900 euro ‘waard’.