TOP

Dagblad Metro lanceert ‘modeblad’

Dagblad Metro lanceert vrijdag 25 november een nieuwe maandelijkse mode-uitgave onder de naam Metro Mode, met trends op het gebied van fashion, beauty en lifestyle.

Metro Mode is een 32 pagina’s tellende bijlage in het hart van het gratis dagblad Metro en is verkrijgbaar op de reguliere punten: NS stations, HTM, RET, GVB, ziekenhuizen en hogescholen & universiteiten. Aanstaande zaterdag wordt Metro Mode bovendien in een oplage van 30.000 exemplaren door promoteams verspreid in de binnensteden van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht.

Mooier papier

De mode-uitgave verschijnt tien keer per jaar op kwalitatief mooier en witter papier dan de dagelijkse krant. De redactie wordt uitbesteed aan modejournalisten en -bloggers. De voormalig art director van maandblad Elle is verantwoordelijk voor de vormgeving. In Zweden, waar Metro vandaan komt, is er al een mode-uitgave.

Lagerfeld

Metro is sowieso niet vies van mode. Ontwerper Karl Lagerfeld is gestrikt als gasthoofdredacteur van alle Metro-kranten wereldwijd (21 landen) die op 7 februari verschijnen. Zo maakt hij een serie schetsen, illustraties en columns en zal hij het nieuws van de dag voorzien van zijn commentaar.