TOP

Crocs Europe neemt distributie Benelux in eigen handen

Crocs Europe bv heeft de voormalige distributeur van Crocs in de Benelux heeft overgenomen. Deze overeenkomst leidt ertoe dat Crocs Europe de verantwoordelijkheid overneemt voor zowel de winkels en groothandel als de werknemers in de Benelux. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend.

Crocs Europe heeft rond de vijfenvijftig personen van de Benelux retailorganisatie en twaalf kantoormedewerkers overgenomen. Het kantoorpersoneel verhuist van het kantoor van Crocs Benelux in Rijswijk naar het nieuwe hoofdkantoor van Crocs Europe bv in Hoofddorp. De verkoopmedewerkers blijven werkzaam in de bestaande Crocs-winkels.

Nieuwe algemeen directeur
Jeroen Versteijnen is aangesteld als algemeen directeur van Crocs Benelux. Hij werkt ruim drie jaar bij Crocs Europe en wordt nu verantwoordelijk voor de groothandel, eigen winkels en de webshop in de Benelux. Jeroen Versteijnen rapporteert direct aan Kimmo Salmi, commercieel directeur van Crocs Europe.

Toekomst
Crocs wil in de toekomst het productassortiment uitbreiden en de algemene merkbeleving verbeteren door gerichte communicatie-initiatieven.  

“We willen verder bouwen aan en investeren in het merk Crocs in de Benelux, voortbordurend op de solide fundamenten van onze voormalige distributeur”, zegt Vince Gunn, managing director van Crocs Europe.

Tienjarig jubileum
Dit jaar viert Crocs het tienjarig jubileum. Sinds 2002 verkocht Crocs meer dan 200 miljoen paar schoenen in meer dan negentig landen wereldwijd. In 2011 behaalde het schoenenmerk een jaaromzet van meer dan 1 miljard dollar.