TOP

Perry en Piet slaan handen ineen

Fashion retailer Piet Kerkhof heeft een nieuwe retailformule ontwikkeld en sportketen Perry daarbij een mooie bijrol gegeven. De eerste modewinkel Piet mét een Perry outlet opende onlangs haar deuren in Leiderdorp. Textilia sprak met Piet en Perry over deze strategische samenwerking.

Textilia: Waarom is er gekozen voor een aparte outlet van Perry?

Piet & Perry: “Wij verkopen in alle winkels van Piet Kerkhof sportkleding en -schoenen. Maar door samenwerking met een expert op dit gebied denken wij onze klant meer kwaliteit en een breder aanbod te kunnen bieden. We spreken dezelfde consument aan, het is dezelfde wereld. Het was de eerste dag al duidelijk dat het een mooie match is. Klanten stonden bij de kassa met artikelen van Piet en van Perry.”

T: Hoe is deze samenwerking tot stand gekomen?
P&P: “Piet sprak al met USG de moedermaatschappij van Perry over hun collecties. Je praat met elkaar over plannen en ambities die je hebt. En zo is het balletje gaan rollen.”

T: Dit is een Perry shop-in-shop?
P&P: “Dit is inderdaad een SIS op de eerste etage. De afdeling heeft het interieur en instore communicatie van een Perry outlet, maar wordt bemand door personeel van Piet. Zij worden volledig getraind door Perry, zodat alle kennis en expertise van het assortiment aanwezig is.

T: Wat voor een sportassortiment bieden jullie de consument?
P&P: “Voetbal, basics, work-out, en outdoor zijn de segmenten waar we mee zijn gestart. Uiteraard varieert naar gelang de tijd van het jaar, zo zal er in de loop van het najaar plaats gemaakt worden voor de wintersportcollectie.”

T: Krijgen alle Piet-vestigingen nu een Perry outlet?
P&P: “Piet heeft naast Leiderdorp nog 17 vestigen. Hoeveel daarvan een Perry outlet krijgen en wanneer dit gebeurt, is nog niet bekend. Daarvoor zitten Piet en Perry binnenkort met elkaar om de tafel.”