TOP

Creaties failliete hoedenmaker Christophe Coppens geveild

Creaties van de Belgische hoedenmaker Christophe Coppens gaan onder de hamer. Coppens zou een slordige €700.000 aan schulden moeten aflossen.

Veilinghuis Appelboom verwacht een groot aantal geïnteresseerden uit België en buitenland. Vooral Japanners zouden een grote interesse vertonen in de bijzondere collecite van Christophe Coppens. Het veilinghuis zal online 450 artikelen waaronder hoeden, sjaals, handschoenen, portemonnees als kunstwerken te koop aanbieden, in opdracht van de curator van de ontwerper.

Coppens gooide in mei het bijltje erbij neer na meer dan 20 jaar actief te zijn geweest als ontwerper. “Ik heb de balans opgemaakt en kies om al mijn activiteiten als ontwerper stop te zetten en de boeken van mijn bedrijf neer te leggen. Omdat het genoeg is geweest. Omdat de prijs te hoog is en het doel niet langer de middelen heiligt. Het is te veel en tegelijk te weinig” schreef de ontwerper in zijn afscheidsbrief.

De hoedenmaker, die onder meer prinses Mathilde, Grace Jones, Roisin Murphy en Lady Gaga tot zijn klanten mocht rekenen, zou voor zo’n €700.000 aan schulden die met de online veilig afgelost moeten worden.

De online veiling start op zondag 24 juni om 12 uur. Op 4 juli kunnen de stukken op uitnodiging worden bezichtigd in het atelier van Coppens aan de Huidevettersstraat in Brussel. De veiling eindigt op 5 juli om 16 uur.