TOP

Coolcat start door met eigenaar America Today

Coolcat maakt per 1 mei een doorstart met Retail Beheer B.V., tevens eigenaar van America Today.

Retail Beheer B.V., onder andere bekend van de keten America Today, is eigendom van Coolcat-oprichter Roland Kahn. Volgens curator David Bos van CMS Advocaten was de realisatie van een doorstart, na het faillissement op 19 maart, geen eenvoudige zaak. “Er is een biedingsprocedure gevoerd met meerdere gegadigden. Retail Beheer had uiteindelijk de beste papieren.”

 

Nieuwe verkoop- en winkelstrategie

De curator laat verder weten dat de onderneming tot 1 mei zal werken aan een nieuwe verkoop- en winkelstrategie. De verkoop van kleding van Coolcat zal tot die datum door de curator worden voortgezet vanuit de huidige winkels. Hierna bepaalt de nieuwe eigenaar hoeveel vestigingen en medewerkers behouden blijven. 

 

Online

De komende weken voert Retail Beheer gesprekken met de verhuurders van de panden waarin de tachtig Coolcat-winkels zijn gevestigd. Zeker is dat naast de fysieke winkels online een belangrijke rol in het retailconcept zal spelen, laat de onderneming weten. Jaco Scheffers, bestuurder bij Retail Beheer: “We zijn blij dat wij het merk dat ons zo na aan het hart ligt een nieuwe toekomst kunnen geven. Met behoud van zoveel mogelijk winkels en (oud)-medewerkers. We hebben willen voorkomen dat de naam Coolcat zou verdwijnen, omdat vooral online blijkt dat het merk nog steeds springlevend is. We gaan nu alles op alles zetten om de doorstart tot een succes te maken.”