TOP

Consument geeft minder uit aan mannenmode

Uit de regiocijfers van GfK Panelservices Benelux blijkt dat er het afgelopen half jaar (februari-juli 2008) aan mannenmode 7 procent minder is besteed. Gemiddeld gaf de Nederlander het afgelopen half jaar 425,44 euro uit, op 1 cent na evenveel als vorig winterseizoen.

Grote steden
In totaal hebben de inwoners van de drie grote steden en agglomeraties (Amsterdam, Rotterdam en Den Haag) de afgelopen zomer met -6 procent beneden gemiddeld besteed. Vooral mannenmodezaken hadden te lijden, want aan herenmode werd maar liefst 16 procent minder uitgegeven vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Rest West
In de regio Rest West (Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht min de drie grote steden) gaf de consument bijna hetzelfde uit als in dezelfde periode vorig jaar (-1%). Aan mannenmode werd gemiddeld 2 procent meer besteed. De inwoners van district Rest West besteedden gemiddeld (alle segmenten) 431,88 euro aan kleding.

Noord
In het district Noord (Friesland, Groningen en Drenthe) namen de bestedingen aan mannenmode met 1 procent toe. Gemiddeld (alle segmenten) werd door de inwoners van dit district 418,60 euro aan kleding uitgegeven.

Oost
De bestedingen aan mode zijn in de regio Oost (Overijssel, Gelderland en Flevoland) met -4 procent teruggelopen. Aan mannenmode werd er in dit district het minst uitgegeven; in dit segment daalden de bestedingen met -9 procent. In het oosten gaven de inwoners in totaal (alle segmenten) gemiddeld 426,32 euro uit aan mode.

Zuid
Mannenmode deed het niet goed in het zuiden van het land (Zeeland, Noord-Brabant en Limburg): er werd maar liefst 13 procent minder uitgegeven. De bewoners van het district Zuid gaven gemiddeld (alle segmenten) 446,79 euro uit aan kleding.