TOP

Comfortabele kleding favoriet tijdens vlucht

Meer dan de helft van de Europeanen draagt tijdens de vliegreis het liefst een joggingpak en sneakers. Dat blijkt uit een onderzoek van vakantiebeoordelingssite Zoover.

Zoover hield een onderzoek onder 4000 vakantiegangers in 18 Europese landen. Hieruit komt naar voren dat 20 procent ‘gewoon’ iets aantrekt. Van de reizigers draagt 9 procent hakken of een mooi shirtje om alvast in de sfeer te komen. Slechts 7 procent kiest voor een zakelijke outfit.

Joggingpak
De joggingbroek is onder de Nederlanders het favoriete item om te dragen tijdens de vlucht, 30 procent van de Nederlandse reizigers draagt dit tijdens de vlucht. Denen en Hongaren doen van alle Europeanen het meest hun best op hun vliegoutfit. Maar liefst 20 procent van de Denen en 20 procent van de Hongaren trekken iets leuks aan voor vertek.

Pak
Slecht 2 procent van de Italianen trekt iets leuks aan voor de vlucht. Onder de Italianen kiest 15 procent voor een zakelijk tenue. Duitsers, 11 procent, en Turken, 20 procent, dragen ook graag een pak tijdens de vliegreis.