TOP

Chapmans Peak wil met Jake Fischer snel op trends inspelen

Sinds deze zomer is er een nieuw mannenmodemerk op de markt: Jake Fischer. Oprichter Rob de Vos van Chapmans Peak BV wil hiermee het middensegment van de markt bestieren. Om zo actueel mogelijk te zijn, hangt er elke drie maanden een nieuwe collectie in de winkel.

Het is nog maar een paar maanden geleden dat Chapmans Peak, genoemd naar een Zuid-Afrikaanse berg, en Jake Fischer op de markt verschenen. Inmiddels hangt het merk bij America Today en is er een webshop voor consumenten. Rob de Vos vertelt over zijn ambitieuze plan: “Ik bespeurde een nieuwe stroming in de mannenmodemarkt die gericht is op een avontuurlijke styling. Vanuit deze gedachte schreef ik een conceptplan en ben met een aantal mensen rond de tafel gaan zitten.”

Zoutvlakteraces

Daaruit kwam Jake Fischer voort een fictief figuur dat over de wereld reist en allerlei avonturen meemaakt. Zo heet de zomercollectie ‘A Day at the Races’, die gebasseerd is op zoutvlaktesraces in het Amerikaanse Utah. “Ter inspiratie keken we naar filmpjes en video’s van deze autoraces en vertaalden deze naar onze zomercollectie. Bij de totstandkoming hiervan kijken we uiteraard ook naar het modebeeld voor dat seizoen. Daarnaast zorgen we er voor dat collecties goed op elkaar aansluiten.”

 

Verkoop
Aan samples doet Chapmans Peak BV niet, alle items staan online. Wel zijn er voorbeelden van eerdere collecties. “Dit komt omdat we snel op de markt inspelen. Elke drie maanden verschijnt er een nieuwe collectie op de markt waarmee we op de actualiteit inspelen. Op dit moment zijn er vier leveringen per jaar, maar schroeven we zo nodig op naar zes.” Ook is er al een webshop voor de consument. Rob de Vos: “Deze zal de retailer niet beconcurreren. Zo prijzen we niet eerder af dan ondernemers. Daarnaast willen we niet op elke hoek van de straat liggen: 200 tot 300 verkooppunten is genoeg. We breiden dan liever uit naar het buitenland.”

Prijzen: shirts 29 euro, overhemden 49-59 euro, polo’s 39-49 euro. (kijk ook op de site)