Nieuwsgierig naar de artikelen achter de inlog van textilia.nl?

30 dagen gratis toegang

TOP

CBS: omzet kledingwinkels september +6,2%

De detailhandel in Nederland heeft in september 2,9% meer omgezet dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dit blijkt uit cijfers van het CBS. Bovenkledingwinkels zagen de omzet in deze maand zelfs stijgen met 6,2%, bij textielsupermarkten werd 4,9% meer omgezet.

De plus van 2,9% voor de detailhandel in september is volgens het CBS positief beïnvloed doordat de samenstelling van koopdagen in september 2010 gunstiger was dan in september 2009. Na correctie voor dit effect resteert een groei van bijna 2%. De omzetgroei is veroorzaakt door zowel een prijsstijging als een volumetoename.

Internet
Dankzij de goede septembermaand kwam de detailhandelsomzet in het derde kwartaal van 2010 uit op een plus van 1,4%. De groei volgt op zes achtereenvolgende kwartalen met omzetverlies, maar is wel bijna volledig toe te schrijven aan prijsstijgingen, want het volume bleef nagenoeg gelijk. De detailhandel via internet behaalde de hoogste groei in het derde kwartaal (+15%).

Kleding

Bovenkledingwinkels kwamen in het derde kwartaal uit op een plus van 3,8%, met name door de goede maanden augustus en september. In juli daalde de omzet juist. Dat geldt ook voor de textielsupermarkten, die voor het gehele derde kwartaal een plus van 2,7% mochten noteren.