TOP

Bread & Butter start zelfstandige kindermodebeurs in 2012

Bread & Butter gaat vanaf januari 2012 een zelfstandige kindermodebeurs organiseren. Volgens beursdirecteur Karl-Heinz Müller moet deze gaan plaatsvinden van 29 tot en met 31 januari 2012, negen dagen na Bread & Butter (18-20 januari 2012).

“Een naam voor de kindervakbeurs is er nog niet, maar de familienaam van de beurs zal in elk geval Bread & Butter zijn”, zegt Müller. Een team wordt te zijnertijd samengesteld.
Het afscheiden van de nieuwe kinderbeurs van Bread & Butter heeft meerdere gronden. De locatie Flughafen Tempelhof waar Bread & Butter plaatsvindt, biedt niet genoeg plaats aan een kinderbeurs van formaat. Daarnaast is kindermode als markt en wat inkopers betreft een totaal andere wereld, stelt Müller vast: “Kinderkleding stelt totaal andere eisen. Bij de naar eigen zeggen strenge selectie van labels zal het zwaartepunt op tienermerken liggen. De beurs zal verder eenzelfde karakter hebben als de volwassenenbeurs, met infotainment, brandbuilding en ‘coolness’. Ook muziek en sport krijgen een rol.

Kids Camp
De nieuwe kinderbeurs is een doorontwikkeling van Kids-Camp, dat deze week met 45 labels van start gaat. “Ik ga ervan uit dat we het aantal aanbieders in januari 2011 kunnen verdubbelen”, verklapt Müller. “Volgende zomer bestaat Bread & Butter tien jaar en plannen we een gigantisch evenement. Tegen januari 2012 zal Kids-Camp zoveel bestaansrecht tonen, dat zij een eigen beurs krijgt.”