TOP

Bread and Butter dag 1: rustig van start

Het wordt een blauwe zomer 2011, blijkt uit een eerste impressie van de collecties op Bread and Butter, die woensdag van start is gegaan. Dit komt uiteraard door het jeansaanbod, maar ook door de dominantie van chambrays en de gestreepte denim.

In de wandelpaden van Bread and Butter is het deze eerste dag druk, maar niet zo vol als we tijdens eerdere beurzen wel eens gewend zijn. Wellicht spelen hier het WK voetbal, de recessie, het warme weer en de vakantietijd een rol.

Comeback van de tuinbroek
Na een eerste rondje langs de collecties van merken als Levis, Lee en Diesel leert dat blauw domineert, zowel in het jeansaanbod als in de rest van de collecties. We zien veel gestreepte denims (in blauw-wit) en chambrays. Daarnaast ook veel gekleurde denims (in pastels) en witte denim. Daarnaast maakt de tuinbroek een comeback en blijft de denim overall en jumpsuit ook nog even in beeld.

Topschaker in nieuwe G-Star-campagne
G-Star maakte vandaag tijdens een persconferentie op de beurs hun nieuwe model bekend voor de najaarscampagne 2010/2011. De Noorse topschaker Magnus Carlse zal Liv Tyler vergezellen op de campagnefotos. Het merk organiseert in september tevens een wereldwijde schaakgame, Raw World Chess Challenge, dat vanuit New York gehouden zal worden maar waar iedere willekeurige schaker vanuit de hele wereld dankzij internet aan mee kan doen. Het gaat er om wie Magnus Carlsen kan verslaan.