TOP

Bread & Butter: de trends voor winter 2010 / 2011

Het modebeeld in de jeanscollecties voor winter 2010/2011 op Bread & Butter was opvallend 'veilig'. Wat opviel is dat de lijn van de vorige seizoenen werd voortgezet en dat er weinig echt nieuwe trends zijn.

Nog steeds zijn ruiten prominent aanwezig in het modebeeld voor winter 2010/2011. Ruiten zijn te zien op blouses, overhemden, jurkjes, jassen en zelfs op breisels. Breisels zijn sowieso belangrijk, met name de lange gebreide trui-jurk viel op. Verder duiken studs en pailletten overal op, niet alleen op shirts, maar ook op jeans en breisels. Voor mannen is het jeansoverhemd een hot item. Wat opvalt is ook de dominantie van de zwarte jeans, naast de detroyed jeans met gaten, slijtplekken en gerepareerde plekken. Voor de meiden was de boyfriendjeans nog steeds belangrijk, maar alle merken hadden hem dit seizoen wel wat smaller uitgevoerd, waardoor hij commercieel wellicht aantrekkelijker wordt. Voor mannen (maar ook voor vrouwen) krijgt de chino ook volgende winter weer een kans. Wat jassen betreft is het gewatteerde jack een musthave, liefst glimmend of in een opvallende kleur.

De volgende Bread & Butter is van 7 tot en met 9 juli 2010. Dan staat de beurs helemaal in het teken van het WK voetbal, waarvan de halve finales samenvallen met de beurs. Er wordt op het terrein een stadion nagebouwd met groot scherm, dus de voetbalminnende modeprof hoeft geen wedstrijd te missen. Daarnaast lanceert de organisatie komende zomer opnieuw een gedeelte met kindermode én wordt het sportswearsegment uitgebreid.

 

Binnenkort op textilia.nl: foto’s van de hotste items voor winter 2010/2010, gespot op Bread & Butter