TOP

Binnenkijken: pop-up winkel van Krakatau

Het Russische modemerk Krakatau heeft een pop-up winkel geopend in Amsterdam. De winkel draait al twee weken, maar op donderdag 15 november 2018 was de officiële opening.

De eerste winkel in Nederland van Krakatau is gevestigd in de Hobbemastraat, vlak om de hoek van de P.C. Hooftstraat. De inrichting is strak en clean, de jassen voor vrouwen en mannen hangen op stalen rekken langs de wand. Een passende uitstraling voor het street urban modemerk dat met de industriële sfeer op de winkelvloer het rauwe imago benadrukt. 

StyleAndStill-8655

StyleAndStill-8813

Technische jassen

Krakatau staat bekend om zijn technische jassen die waterproof, winddicht en ademend zijn. De verkoopprijzen liggen tussen de €250 en €350. De collectie bestaat inmiddels ook uit andere items zoals T-shirts en broeken. De vrouwencollectie is in 2017 aan het assortiment toegevoegd.


LEES OOK: Krakatau: ’90 % van onze retailpartners is een local hero’


StyleAndStill-8694 StyleAndStill-8658

Nederland veroveren

Eigenaar en oprichter LX was ook aanwezig bij de officiële opening van de pop-up store (zie linker foto hieronder). LX startte het merk 20 jaar geleden en is ook al zo lang actief in Rusland en China. Nu wil hij met zijn merk onder meer Nederland veroveren. Daarvoor werkt hij samen met agentschap Solotwentyfive. Gevraagd naar zijn favoriete item in de winkel in Amsterdam, reageerde hij als een echte creatief: “Wat hier hangt is voor ons eigenlijk al oud nieuws. Ik hou me het liefst bezig met nieuwe ontwerpen.”

StyleAndStill-8668 StyleAndStill-8807

Vast locatie

De pop-up store van Krakatau zit op deze plek tot 3 januari 2019. Daarna gaat het merk op zoek naar een vaste locatie vanaf 1 juli 2019. Die plek hebben ze nog niet gevonden.

StyleAndStill-8884