TOP

Binnenkijken: de eerste Na-kd-winkel

Afgelopen vrijdag 14 september opende de eerste Europese winkel van het Scandinavische modemerk Na-kd in Stadshart Amstelveen. Franchisenemer Penny Jane Ros lanceerde tegelijkertijd de eerste Na-kd-fashionlijn.

De flagshipstore van Na-kd in Amstelveen telt ongeveer 70 vierkante meter en is gevestigd aan het Rembrandthof, in het nieuwste gedeelte van winkelcentrum Stadshart Amstelveen. De winkel roept een boetiekgevoel op. Zwarte strakke meubels worden gecombineerd met gouden meubels, bloemen, visgraatparket en roze fluwelen paskamergordijnen. Belangrijke in het concept zijn de verschillende videoschermen, waarop wekelijks andere video’s rond de nieuwe collectie zijn te zien. Het merk richt zich op jonge vrouwen tussen de 17 en 35 jaar met verkoopprijzen tussen de 20 en 80 euro.

Na-kd Amstelveen (7)

Fysieke retail

Na-kd is er klaar voor om Europa te veroveren. Van oorsprong is Na-kd een multibrand webshop met meer dan honderd merken, maar het eigen label groeide al snel uit tot volwaardig merk, mede door de inzet van social media en influencers. Het label wil nu in samenwerking met franchisenemers winkels openen. Daarnaast is het via wholesale in te kopen door winkeliers. Na-kd stond afgelopen zomer op modebeurs Panorama  om zichzelf te presenteren aan retailers en trok daarmee de nodige aandacht.

Na-kd Amstelveen (2)

RSMD

De eerste franchisewinkel is nu geopend door Penny Jane Ros van RSMD.  De franchisenemer komt zelf uit een retailfamilie, haar ouders runnen de luxe vrouwenmodewinkel Rosmode even verderop in het winkelcentrum. De naam RSMD is een knipoog naar de winkel van haar ouders. Ze heeft ambitieuze plannen, samen met partner Poyan Rahimzadeh. Zo gaat binnenkort de webshop RSDM.nl online, waar naast Na-kd ook andere merken worden verkocht, én hoopt ze in de toekomst meer Na-kd-winkels te openen. Net als internationaal gaat Na-kd ook in Nederland samenwerkingen aan met influencers voor speciale collecties.

Na-kd Amstelveen (13) Na-kd Amstelveen (5)

Na-kd Amstelveen (8) Na-kd Amstelveen (4)