TOP

Binnenkijken bij de eerste Nederlandse Ecoalf winkel

Onlangs opende het Spaanse modemerk Ecoalf de eerste winkel in Amsterdam. Sinds de oprichting in 2012 legt de onderneming zich toe op duurzame productie.

De flagshipstore van Ecoalf in Amsterdam is de eerste in Nederland en de tweede internationale winkel, naast die in Berlijn. In Spanje heeft Ecolaf vestigingen in Madrid, Barcelona en Malaga. Geheel in lijn met de duurzame strategie van het merk heeft het tijdens de ontwerpfase van de winkel geprobeerd zo min mogelijk nieuwe materialen toe te voegen en bestaande afwerkingen zoveel mogelijk te behouden. Ook gebruikt het merk gerecyclede lampen en hout, volledig minerale verf en schone energie in de winkel. 

Evenementen

De Ecoalf-zaak wordt tevens gebruikt voor maandelijkse evenementen onder de naam ‘Act Now’. Het label hoopt hiermee steeds meer mensen te onderwijzen over mode, innovatie en duurzaamheid met als gevolg een gemeenschap te creëren die dezelfde missie en visie deelt. Want, zo luidt de slogan van het merk: ‘Because there is no Planet B.’

Missie

De missie van Ecoalf is het maken van duurzame producten zonder in te hoeven leveren op kwaliteit en ontwerp. De kleding wordt onder meer gemaakt van PET-flessen, gebruikte koffie, autobanden en verzameld afval. Daarnaast maakt Ecoalf gebruik van natuurlijke materialen als algen en gerecycled, duurzaam katoen, nylon en wol. Door deze manier van produceren gebruikt het bedrijf minder water, energie, luchtvervuiling en natuurlijke hulpbronnen. 

Upcycling the Oceans

De onderneming produceert mode van afval dat wordt verzameld met het project ‘Upcycling the Oceans’. Ruim 75 procent hiervan ligt onder het wateroppervlak. Sinds de oprichting heeft het merk meer dan 500 ton afval van de zeebodem verzameld en gerecycled. De aankomende jaren wordt dit project, waarbij vissers in Spanje en Thailand dagelijks helpen, worden uitgerold naar gebieden als Frankrijk, Noord-Afrika en het Midden-Oosten.