TOP

Bijenkorf viert 140-jarig bestaan

De Bijenkorf in Amsterdam bestaat 140 jaar en dat werd dinsdag 20 april gevierd met een groot feest, een bijzondere modeshow en veel BN-ers.

Centraal tijdens het jubileumfeest van De Bijenkorf stond een modeshow met de experimentele creaties van 12 jonge ontwerpers in de Beurs van Berlage (vlak naast de Bijenkorf). Het warenhuis had twaalf jonge ontwerpers gevraagd om jurken te maken van producten die in De Bijenkorf worden verkocht.

Ontwerpster Marit Kleijnjan maakte een outfit van versnipperde boeken, Sacha Mekel showde een dekbedjurk met een haltersluiting van lepels en Hyun Yeu (die vorig jaar de Frans Molenaar Coutureprijs won) maakte van zwarte paraplu’s een uitklapbaar exemplaar. Zangeres Do opende het festijn, waar diverse BN-ers op af waren gekomen.

Het jubileum van het warenhuis, dat in 1870 startte als een fourniturenwinkel op de Amsterdamse Nieuwendijk, wordt zes weken lang gevierd. Zo lanceert De Bijenkorf de collectie ‘Special Edit140n’, met speciaal ontworpen artikelen door grote merken als Diesel en Tommy Hilfiger. Ook verschijnt er een jubileummagazine.