TOP

Betalen met QR-code

Het Nederlandse bedrijf QRID lanceert 1 september een nieuwe betaalmethode waarbij je betaalt door een QR-code te scannen met je mobiele telefoon. Hiermee kunnen aankopen in webshops en fysieke winkels worden afgerekend.

QRID is een Nederlands bedrijf dat deze week officieel van start gaat met de lancering van een nieuwe betaaltoepassing, die werkt door een QR-code te scannen met een mobiele telefoon. De klant ontvangt dan direct per sms een code, die hij per sms moet bevestigen. Daarna wordt het bedrag via MiniTix afgerekend.

Mobiele portemonnee

MiniTix is de mobiele portemonnee van de Rabobank, die sinds enkele jaren bestaat en het best te zien is als een chipknip op internet. Met MiniTix kunnen consumenten vanuit één centrale portemonnee kleine bedragen (tot 150 euro) betalen via internet en sms, ongeacht de bank en telecomprovider. Door QRID komt hier dus de mogelijkheid bij om te betalen via het scannen van een QR-code met een smartphone.

Gratis

Voor de consument is het gebruik van QRID’s betaalmethode gratis, afgezien van de kosten voor het sms-bericht. Er is alleen een account bij MiniTix en een smartphone voor nodig. Winkeliers betalen entreekosten en 15 eurocent per transactie. Er hoeven geen grote investeringen te worden gedaan in hard- en software en de betaaltoepassing is volgens QRID eenvoudig op een webshop te implementeren.

Banken  

Overigens werken ook de grote telecombedrijven en de grootste Nederlandse banken samen om betalingsverkeer met de mobiele telefoon in Nederland mogelijk te maken. Zij verwachten dat dit in 2012 rond is.