TOP

Bestseller mannenmode: Bijleveld in Middelburg

Ook benieuwd naar wat je collega of concurrent het beste heeft verkocht de afgelopen periode? Deze week vroeg Textilia het aan mannenmodezaak Bijleveld Mannenmode.

“Overhemden zijn zonder twijfel het beste verkochte artikel”, vertelt eigenaar Robert Bijleveld van Bijleveld Mannenmode in Middelburg. “Het zijn met name de sportievere casualhemden van Circle of Gentlemen, R2 en Blue Industry. Grote ruiten zijn het populairst.” Opvallend goed lopen ook de kostuums. “In september verkopen we plotseling weer meer pakken in vergelijking met een dezelfde periode vorig jaar. Hoe dat komt is niet precies te meten. Onze winkel is verbouwd, dus dat zou een reden kunnen zijn. Of het herfstweer. Vorig jaar was het nog behoorlijk warm rond deze tijd.”

Pakken in de lift
Opvallend is dat de hardlopers allemaal van Nederlandse bodem komen. Bijleveld legt uit: “De merken hebben niet alleen een goede pasvorm maar ook een typische Nederlandse styling. Zo brengt Suit Clinic van Lebelz pakken met leuke knopen en voeringen voor 299 euro. Voor de klant is de pasvorm van jasjes als de broeken nog steeds belangrijk. Deze moet slank zijn. Zo verkopen we de pakken van Hugo en uit de trendcollectie van Corneliani. De best verkochte kleuren zijn blauw, grijs en zwart.”

Samenwerken
Over retailen in tijden van de economische malaise zegt Bijleveld: “Het is harder werken en je moet inventiever zijn om je klanten in de winkel te houden, maar dat maakt het ondernemen juist leuker! Ik werk veel nauwer samen met de merken die ik voer. Zo deden we laatst mee met een testfase van het nieuwe merk van Lebelz: Suit Clinic. We mochten de items doorpassen en hierop feedback geven. Communicatie met je merken, klanten en verkoopmedewerkers is uiterst belangrijk in deze tijd. Hierdoor blijf je precies op de hoogte van wat er in de markt speelt en waar vraag naar is.