TOP

Bestseller: Jos van Hughten in Maastricht

Ook benieuwd naar wat je collega of concurrent het beste heeft verkocht de afgelopen periode? Deze week vroeg Textilia het aan mannenmodezaak Jos van Hughten in Maastricht.

“Het enige wat ik nu goed verkoop zijn broeken en bonnetterie. Mijn klant koopt veel felle tinten zoals groen, geel, oranje en blauw. Dat heeft vast te maken met de economische crisis, waarin klanten kiezen voor een beetje kleur. Op het gebied van broeken verkoop ik veel jeans van Alberto en Meijer. De wassingen zijn dit seizoen cleaner, de taille iets lager en de pijpen smaller.”

Funfactor
“Verder gaat het slecht met de verkoop. Door het koude weer blijven de zomercolberts en jasjes in de rekken hangen. Uiteindelijk komt het wel goed hoor, ik heb er volledig vertrouwen in. Zo verwacht ik veel van colberts en gekleurde jacks. Als deze eenmaal gaan lopen, dan verkoop ik de overhemden en polo’s vanzelf. 80% van mijn colberts is voorzien van leuke details zoals gekleurde knoopjes en stiksels. Daar is Stones trouwens erg goed in. 20% van mijn aanbod is klassiek.”

Private label
“Voor de lente heb ik genoeg ingekocht via de inkoopcombinatie Eurecto. Vooral het eigen label Umano, met een goede prijskwaliteitsverhouding, verkoopt er goed. Afgelopen winter was de doorverkoop zelfs beter dan de merken. Mijn klanten kopen wat ze leuk vinden en kijken niet meer zozeer naar de merknaam.”

Adres: Jos van Hughten Nieuwstraat 3, Maastricht.
Merkenaanbod: Alberto, Brax, Gardeur, Arma, Stones, Basefield, Haupt, Ledûb, Profuomo,

Point, Wolsey, Umano, Navigare, Barutti.