TOP

Bestseller: Gijs Mannenmode in Assen *

Ook benieuwd naar wat je collega of concurrent het beste heeft verkocht de afgelopen periode? Deze week vroeg Textilia het aan Jan Ploeger van Gijs Mannenmode in Assen. “Dankzij onze jubileumactie staan we weer voor op vorig jaar.”

 “Op 1 oktober was het 12,5 jaar geleden dat mijn vrouw Geke en ik de winkel over hebben genomen,” vertelt Jan Ploeger van Gijs Mannenmode in Assen. “Om dat te vieren gaven we onze klanten 25% korting. Daardoor hebben we het enorm druk gehad. We stonden eerst een beetje achter op vorig jaar, maar we nu lopen we weer voor, dus dat is een goede ontwikkeling.”

Te duur

“In de afgelopen week zijn broeken en overhemden het hardst gegaan. Vooral de Mustang jeans (€89,-) en chino-achtige broeken van Hattric (€69-,) verkoop ik het meest. Het grotendeel dat hier hangt, werkt aardig goed mee. Maar over het algemeen geldt dat als de artikelen te duur zijn, het lastiger wordt voor ons om het te verkopen.”

Prijs-kwaliteit-verhouding

“Wij hebben veel colberts, pakken en broeken van Smeets. Die hebben een goede prijs-kwaliteit-verhouding. Daar kunnen we echt op verdienen, dus we zouden daar nooit mee stoppen.”

Oudere doelgroep

“Wij zitten in het laag- tot midden-segment, dus hebben we een vrij brede doelgroep. Van oudsher is het een wat oudere publiek, maar we zien dat we toch ook steeds meer wat jongere mannen trekken. Zo hebben we sinds een paar seizoenen het Spaanse overhemdenmerk Dario Beltran, daar komen ook wat jongere klanten op af. Desalniettemin bestaat het grotendeel van onze klantenkring uit mannen tussen de 50 en 80 jaar.”

Adverteren

“We zijn alleen actief op Twitter. Ik ben me er zeker van bewust dat sociale media belangrijk zijn en dat daar de toekomst ligt, dus moeten we binnenkort op dat gebied wat veranderingen gaan doorvoeren. Voorlopig moeten we het vooral hebben van adverteren in regionale dagbladen; met name de oudere doelgroep leest die kranten nog veel. En we doen regelmatig aan kortingsacties. Het gaat zeker niet vanzelf, we moeten dit soort acties wel ondernemen om klanten te blijven aantrekken.”

Gijs Mannenmode
Brink 11, Assen
0592 310 883
info@gijsmannenmode.nl