TOP

Beste creaties Addy van den Krommenacker in Den Bosch

De 30 mooiste creaties van Addy van den Krommenacker kwamen afgelopen zondag in Den Bosch voorbij. Tenminste, dat vindt hij zelf. Van Den Krommenacker mocht een selectie maken uit al zijn werk voor deze zondag ter ere van kunstenaar Jeroen Bosch.

Vijfhonderd jaar geleden overleed de schilder Jeroen Bosch. Zijn woonplaats Den Bosch wil een nationaal herdenkingsjaar invoeren, waarvan dit jaar de eerste is. Een beeltenis van de kunstenaar werd zondag op de Markt getoond. Aan Bosschenaar Van Den Krommenacker de taak om deze dag extra jeu te geven. Een verzoek dat hij niet kon weigeren, vertelt hij aan nu.nl:  “Dit is mijn thuishaven. Hier ben ik begonnen en ik denk dat ik hier ook blijf terugkeren.”

De ontwerper heeft een zaak in Den Bosch, maar is vooral werkzaam in het buitenland, zoals Sarajevo, Montenegro, Hongarije en Sicilië, waar hij onlangs zijn collectie toonde. Kort geleden was hij zelfs in de Verenigde Staten, bij het programma America’s Next Top Model. Hij mocht tijdens de dertiende finaleshow jureren naast, onder andere, host Tyra Banks.

“Na afloop kreeg ik ontzettend veel aanvragen en als je dat weet kun je je voorbereiden, maar ik was nog niet klaar voor Amerika. Ik ben uitgenodigd om in New York de coutureshow te doen, maar dat heb ik niet gedaan, ik redde het niet,” vertelt hij aan nu.nl. Toch denkt hij dat er in de toekomst wel mogelijkheden voor hem zijn. “Maar ik denk ook: we zien wel hoe het komt. Eén stap tegelijk.”

In plaats van de VS gaat Addy zich nu meer op thuishaven Nederland richten, waar hij gek genoeg minder bekend is dan in het buitenland. “Nederland kwam maar niet aan bod en dat vind ik eigenlijk toch jammer. Ik wil wel dat ook Nederland mijn collectie goed ziet.” En die collectie bestaat, zoals ook zondag te zien was, uit prachtige vrouwelijke kleding. “Ik ben ook niet een ontwerper die wil choqueren of een totaal vernieuwend beeld wil neerzetten, ik wil gewoon prachtige dingen maken.”