TOP

Beslag op panden Hans Textiel

De curator van de onlangs failliet verklaarde winkelketen Hans Textiel heeft voor miljoenen beslag laten leggen op panden van oprichter Hans van Heelsbergen. Dat meldt Het Financieele Dagblad.

Het gaat om acht woon- en bedrijfspanden met een gezamenlijke waarde van ruim €32 miljoen. De panden zijn in bezit van J. M. van Heelsbergen Holding, de moedermaatschappij van Hans Textiel, aldus het Financieele Dagblad.

Uit het eerste curatorenverslag kwam naar voren dat Hans van Heelsbergen vlak voor het faillissement in mei pandrechten op Hans Textiel had laten leggen. Daarmee maakte Van Heelsbergen zich via een andere bv een preferente schuldeiser van zijn eigen winkels. Bij faillissement zou hij op deze manier eerder geld krijgen dan andere schuldeisers. Het is verboden in aanloop naar een faillissement geld aan een onderneming te onttrekken en op die manier andere schuldeisers te benadelen.

De voorzieningenrechter in Rotterdam verleende eind juni de beslaglegging. Op het moment dat de pandrechten werden gevestigd, verkeerde Hans Textiel al geruime tijd in financiële problemen.