TOP

Ralph Lauren schrapt Polo uit naam

Polo Ralph Lauren Corp verandert de naam van het bedrijf in Ralph Lauren Corp. Afgelopen donderdag gaven de aandeelhouders van het Amerikaanse bedrijf hier toestemming voor.

Op de modebeurs Bread & Butter liet het merk de naamsverandering al doorschemeren met de lancering van de nieuwe lijn Denim & Supply van Ralph Lauren, waarmee de Polo Ralph Lauren-collectie definitief wordt vervangen. Daarnaast veranderde Ralph Lauren in de afgelopen 44 jaar in een lifestylemerk met diverse lijnen en producten zonder de naam ‘Polo’ ervoor.

Winkels
In 2003 werden de Polo Ralph Lauren winkels al omgedoopt tot Ralph Lauren, net als de verpakkingen. Vijf jaar later werd ‘Polo’ ook weggelaten op de internetsite (nu ralphlauren.com). Het bedrijf wil de naamsveranderingen zo snel mogelijk doorvoeren.

Over het merk
Ralph Lauren Polo startte in 1967 met de verkoop van stropdassen. Vandaag de dag is het merk uitgegroeid tot een totaalmerk met kleding en accessoires voor mannen, vrouwen en kinderen, woonproducten en geuren. Met de tien labels behaalt het merk een jaarlijkse omzet van ongeveer 4 miljard euro.