TOP

B&B en Premium: dit zijn de mannenmodemusthaves!

Terwijl merken voorgaande seizoenen nog met de term 'heritage' om de oren sloegen, draait dit het dit zomerseizoen 2013 om de jaren '50 en '70. De aanbieders van mannenmode op de Berlijnse beurzen Bread&Butter en Premium brengen kleurrijke collecties met in de spotlights de Hawaiiprint.

Een beetje vreemd was het wel: het verdwijnen van de populaire term ‘heritage’ op de Berlijnse modebeurzen. Geen enkel merk repte er meer over en daarmee verdwijnt het stilletjes naar de achtergrond. De bijhorende vintagelook is overigens nog wel aanwezig door het gebruik van veel verwassen materialen. Zo zijn bij de keyitems van het nieuwe seizoen, de gekleurde chino en ongevoerde jasjes, naden en randen iets lichter voor een nonchalante, afgedragen look.  Een andere verftechniek in opkomst is ‘tie-dye’, waarmee twee kleuren subtiel in elkaar overlopen.

Kleur
Net als bij het jeanssegment, dat zich steeds meer richting het mannenmodesegment beweegt door dressartikelen in de collecties op te nemen, speelt kleur een belangrijke rol in de collecties van de mannenmodemerken. Blauw is in allerlei tinten verkrijgbaar, net als groen en geel. De laatste is ook veel in neon terug te zien in prints op de boorden van shirts en de binnenvoeringen van jasjes en broeken. Ook accessoirelabels maken er volop gebruik van in schoenzolen en veters, shawls, pochetten, dassen en strikjes.

Hawaiiprints
Dit seizoen lijkt de Hawaiiprint eindelijk door te breken.  Op veel stands waren casual shirts, shawls en zwembroeken in een bonte mix aan tropische bloemenprints, Aloha-meisjes en felle kleuren te zien.  Sommige merken, zoals Scotch & Soda, voeren de print zelfs volledig door in de collectie met ook broeken in een allover Hawaiiprint.

Meer weten over Premium en Bread & Butter? Bekijk dan binnenkort de uitgebreide trendreportage in Textilia of lees het twitterverslag van mannenmoderedacteur Lideweij Bosman terug.