TOP

Bavaria WK-jurkje alleen voor slanke vrouwen?

De nieuwe WK-jurk van Bavaria zou te strak zijn en daarom alleen passen bij slanke vrouwen.

Er is nu al kritiek op de WK-jurk van bierbrouwer Bavaria die vorige week gelanceerd is. De HolánDress is een stuk strakker dan het vorige WK-jurkje en zou daarom niet geschikt zijn voor vollere vrouwen.

Ontwerp
De Braziliaanse ontwerper Pedro Lourenço heeft de HolánDress zo ontworpen dat iedere vrouw van maat 34 tot 40 het moet passen. “Met het ontwerp is niets misgegaan”, zegt Eva van den Hout van Bavaria tegen het AD. “Het kan natuurlijk zijn dat vrouwen die de rits niet goed dicht krijgen een wat afwijkende cupmaat hebben.”

Kleine  maten
Bavaria ziet de beperkte maatrange niet als probleem. Volgens de bierbrouwer staat de HolánDress ook het mooist bij vrouwen met maat 34 tot 40. “We gebruiken dit jaar geen stretchstof voor het jurkje, dus het is niet mogelijk om een jurk te maken die bij iedereen goed staat. Om het ontwerp in stand te houden hebben we voor deze maten gekozen”, zegt Van den Hout. De medewerkster heeft de jurk zelf nog niet gepast. “Ik heb wel bij enkele collega’s gezien dat onze nieuwe WK-jurk niet zo ruim zit.”

Strakker design
Van den Hout geeft toe dat het one fits all-jurkje van het vorige WK een stuk comfortabeler zat dan de HolánDress. “Ditmaal is gekozen voor een mooier, strakker design-model. Door de luxere stof blijft het beter in model, ook na het wassen. En het is aan twee kanten draagbaar: een kant is oranje.” Volgens Van den Hout zijn er nog geen klachten van dames binnengekomen.

Uitverkocht
Ondanks de kritiek is het nieuwe oranje-item enorm populair. De online voorraad van Bavaria is helemaal uitverkocht. Vanaf maandag 19 mei 2014 is de HolánDress verkrijgbaar in de supermarkt.