TOP

Bavaria maakt WK-jurkje een maatje groter

Bierbrouwer Bavaria lanceert het nieuwe WK-jurkje in grotere maten, zodat ook vollere vrouwen in het jurkje passen.

Na de lancering van het nieuwe WK-jurkje van Bavaria ontstond er kritiek op de maat van het kledingstuk. De HolánDress is strakker dan de voorgaande WK-jurkjes en is alleen verkrijgbaar in kleine maten. Maar na alle commotie komt Bavaria grotere vrouwen tegemoet. Vanaf nu wordt de HolánDress ook gemaakt in maat 42. Dat meldt Omroep Brabant.

Compliment     
Volgens Bavaria is het niet mogelijk om het WK-jurkje in meerdere maten aan te bieden in de supermarkt. Daarom wordt de jurk in maat 42 verkocht via de webshop. De Brabantse bierbrouwer is positief gestemd over de commotie. “We zien het als een compliment dat de HolánDress op zoveel belangstelling kan rekenen en dat er zoveel over gesproken wordt”, zegt Bavaria.

Eerst gaf Bavaria aan dat de jurk vanwege het materiaal niet groter gemaakt kon worden dan maat 40. Volgens Eva van den Hout van Bavaria was het ook niet mogelijk om een jurkje te maken dat iedereen goed staat. Het model zou het mooist zitten bij de maatrange 34 tot maat 40.

Tv-commercial
Op woensdagavond 21 mei 2014 wordt de nieuwe tv-commercial van de Bavaria HolánDress gelanceerd. Het WK-jurkje ligt sinds 19 mei 2014 in de supermarkt.  Ondanks de kritiek is de jurk enorm populair. De online voorraad van Bavaria was al snel helemaal uitverkocht.

Hoe draag je de HolánDress?
Voor de vrouwen die al wel een passend exemplaar hebben heeft Bavaria een demonstratiefilmpje gemaakt: Hoe draag je de HolánDress?