TOP

FlagDress nieuwe WK-jurk van Zeeman

Textielketen Zeeman komt vanaf 24 mei 2014 met een nieuwe WK-jurk; de FlagDress: het jurkje dat altijd past. Het idee komt uit de koker van zes vrienden uit Uden.

Zeeman verkoopt een nieuw jurkje, ontworpen voor het wereldkampioenschap voetbal 2014. De FlagDress is een vlag die eenvoudig getransformeerd kan worden in een jurkje. Volgens de textielketen past het jurkje door de ‘one size fits all’-maat altijd.

Zes vrienden
De Flagdress is vorig bedacht door zes vrienden uit Uden, onder andere naar aanleiding van de hype met het Bavaria-jurkje. Op de website van Omroep Brabant zegt mede-initiatiefnemer Guus van der Burgt: “Een jaar geleden hebben we bedacht dat we iets soortgelijks wilde gaan doen. Met zijn zessen, allemaal ondernemend ingesteld, wilden we iets starten met hype-potentie. Al snel kwamen we uit bij het WK voetbal dat nationaal leeft.”

Al 10.000 stuks
De heren boden het idee aan bij Bavaria, maar de brouwer was al bezig met de plannen voor hun Holandress. Dus startte de groep vrienden een eigen webshop én sloten ze een deal met Zeeman; de jurkjes liggen nu exclusief bij de textielketen. Inmiddels zijn er al meer dan 10.000 stuks verkocht.

Beste WK Outfit van 2014
De FlagDress is een rood-wit-blauwe vlag die je in een handomdraai omwikkelt als jurkje. “De ideale outfit voor iedere vrouw die supporter is van het Nederlands elftal én er leuk uit wil zien”, zegt Zeeman in een persbericht. Radiozender Q-music heeft het WK-jurkje uitgeroepen tot Beste WK Outfit van 2014.

Inmiddels is de Flagdress verkrijgbaar in tien varianten voor WK-landen die in Brazilië van de partij zijn, waaronder België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Brazilië en Argentinië.

Vanaf zaterdag 24 mei 2014 is de FlagDress exclusief verkrijgbaar in alle Nederlandse winkels van Zeeman voor 9,99 euro. Bekijk hieronder het reclamefilmpje waarin de FlagDress wordt getoond met een paaldansact.