TOP

Atelier Scotch gestopt [update]*

In september opende Atelier Scotch nog een eerste winkel in Amsterdam. Nu blijkt de stekker alweer uit de pakkenlijn van Scotch & Soda te zijn getrokken. De reden is volgens het merk simpel.

Het moest een middenweg worden tussen high-end merken en Scandinavische spelers als Tiger of Sweden en Filippa K: de pakkenlijn Atelier Scotch van Scotch & Soda. Blijkbaar is het succes niet snel genoeg gekomen, want het Nederlandse merk heeft de stekker er na slechts twee seizoenen alweer uit getrokken. Dat vertelt de voormalig designer van Atelier Scotch op de Pitti Uomo. Het merk schijnt eind november 2014 al te zijn gestopt, maar een officieel persbericht is vooralsnog niet verschenen.

Eén merk

Toch wordt er geen geheim van gemaakt, zegt PR & Communications Manager Laura Sekritt, die ook op de Pitti Uomo aanwezig is. “De reden voor de stop is simpel. Scotch & Soda wil zich richten op het merk als geheel. Te veel sublijnen maakt het onnodig ingewikkeld.” De collectie van Atelier Scotch wordt dan ook ‘opgenomen’ in Scotch & Soda, zegt Sekritt. “De zomercollectie 2015 wordt sowieso nog gewoon verkocht, daarna gaan we in de mannencollectie van Scotch ook wat meer formal wear opnemen.”

Winkel in Amsterdam

In september 2014 werd nog een eerste winkel van Atelier Scotch geopend op de Amsterdamse Heiligeweg. Wat hier nu mee gaat gebeuren, is volgens Sekritt nog niet bekend. “Tot en met deze zomer zal hij sowieso open blijven, vanwege de verkoop van de zomercollectie. Maar ik heb nog geen zicht op wat er daarna met de winkel gaat gebeuren.” Op de site van het merk wordt ook nog niet over een stop gesproken.