TOP

Amsterdam favoriet bij luxe retailers

Voor retailers in het luxe segment blijft Amsterdam nog steeds de favoriete locatie om zich te vestigen. Dit blijkt uit de laatste MarketView Dutch Retail Market van CBRE.

In de eerste helft van 2012 zochten Nederlandse en buitenlandse winkelketens onverminderd door naar winkelruimte in Nederland, volgens de MarketView Dutch Retail Market van CBRE. Michael Kors, Paul Smith en Jimmy Choo hebben in de eerste helft van 2012 panden gehuurd in de P.C. Hooftstraat in Amsterdam. 

Lagere segment 

Verder zijn de zoekers naar winkelruimte in Nederland veelal retailers in het lagere segment, zoals Hema, Zeeman, Action, Wibra en Primark. Maar ook Scotch & Soda, Shoeby Shop en Inditex (Zara, Massimo Dutti) zijn op zoek.  

Leegstand

De groei van de leegstand is volgens CBRE in het eerste half jaar van 2012 sterk vertraagd. In juni werd er circa 2,9 miljoen vierkante meter winkelruimte aangeboden. Dit is een stijging van 0,7% ten opzichte van eind 2011, een jaar waarin de leegstand significant sterker groeide. Vanwege diverse faillissementsperikelen is het echter niet ondenkbeeldig dat de leegstand in de loop van 2012 sterker zal toenemen.