TOP

Docdata reageert op uitbuiting van arbeiders in distributiecentrum Zalando

Docdata, het Duitse distributiecentrum van Zalando, heeft gereageerd op beschuldigingen binnen het bedrijf. Er zou geen sprake zijn van slechte arbeidsomstandigheden. "Wij bieden onze medewerkers een prettige werkomgeving".

In een persverklaring op woensdag 1 augustus zegt Docdata over de beschuldigingen: “Uiteraard hebben we de kritiek op de slechte werkomstandigheden in het bedrijfsproces niet alleen onderzocht, maar hebben reeds corrigerende maatregelen geïmplementeerd: Kritiek op het gebied van de sanitaire voorzieningen heeft ertoe geleid dat de frequentie en de omvang van het reinigen van de sanitaire voorzieningen is uitgebreid, waardoor de situatie als voorheen zich niet meer voor zal doen. We onderzoeken op dit moment zorgvuldig de capaciteit van de sanitaire voorzieningen en de sociale ruimtes en breiden deze waar nodig uit; afsluitbare opbergruimtes voor onze medewerkers hebben we reeds uitgebreid.”

Verbetering
Het bedrijf reageert verder: “Door het aanstellen van extra vertrouwenspersonen willen we ervoor zorgen dat de interne communicatie verbetert en eventuele drempelvrees voor het melden van verbeterpunten weggenomen wordt. Ons bedrijf wordt gekenmerkt door sterke groei, flexibiliteit en voortdurende verandering. We willen voorkomen dat verbetervoorstellen en goede ideeën door alle drukte verloren gaan. Door deze snel inzichtelijk te hebben kunnen we ze ook snel implementeren. Onder onze visie ‘Groei door kwaliteit’, valt niet alleen de kwaliteit van onze dienstverlening aan onze klanten, maar ook de kwaliteit van goed werkgeverschap. Wij vinden het belangrijk een zodanig goede werkgever te zijn dat onze medewerkers graag bij ons werken.”

In een reportage van het Duitse ZDF eind juli vertelden een aantal medewerkers van Docdata dat zij zich flink voelen uitgebuit. Zo vertelden zij in de uitzending onder andere over het lage uurloon van 7,01 euro en de slechte toiletvoorzieningen, ofwel een keet.