TOP

Amsterdam Fashion Week: AIFW Business Programme 2011

Ook dit jaar heeft AIFW weer een Business Programme. Het programma bestaat uit verschillende initiatieven die het gat tussen creatie en commercie dichten en ontwerpers ondersteunen op zakelijk vlak. Tijdens de komende editie van AIFW, van 13 tot en met 17 juli, staat vrijdag 15 juli in het teken van de zakelijke kant van modeontwerpen.

Op de Business Day delen gerenommeerde bedrijven hun kennis en expertise met ontwerpers, zodat zij hiervan kunnen profiteren in hun eigen bedrijfsvoering. Dit jaar worden vier op elkaar aansluitende initiatieven door verschillende organisatoren aangeboden:

  • Fashion Fasterclass (AIFW)
  • Vodafone Firestarters (Vodafone)
  • Dutch Touch Coming Home (Dutch Fashion Foundation)
  • Pitch Meeting (Syntens)


Fashion Fasterclass

Modeontwerper Hans Ubbink deelt zijn ervaring en kennis tijdens de ‘Fashion Fasterclass’. De Fashion Fasterclass bestaat uit masterclasses gericht op het stimuleren van ondernemerschap bij Nederlandse modeontwerpers. Door het in kaart brengen van de behoeften van ontwerpers biedt AIFW een omvangrijk programma aan dat gericht is op expertisegebieden zoals innovatie, communicatie, financiële-, fiscale- en juridische zaken, verzekeringen, retail en sales.

Kennispartners die inhoudelijk bijdragen aan het programma zijn: ABN AMRO, AIM, Baker McKenzie, CBW Mitex, Clifford Chance, Kamer van Koophandel, Maussen Group, Meeùs, Modint en Syntens.

Gastspreker Hans Ubbink zal tijdens de kick-off van de Fashion Fasterclass op 15 juli tijdens AIFW vertellen over zijn ervaringen als succesvolle Nederlandse modeondernemer.

Vrijdag 15 juli 2011 09:00 – 13:00

Dutch Touch Coming Home
De Dutch Fashion Foundation (DFF) en partners, waaronder het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie in de hoedanigheid van AgentschapNL, Modint en de Kamer van Koophandel Amsterdam, organiseren een workshop over internationalisering voor Nederlandse modeontwerpers. Ontwerpers die momenteel al deelnemen aan het Dutch Touch programma van DFF zullen hun internationale ervaringen delen. Het initiatief sluit aan bij de onderwerpen van de Fashion Fasterclass.

Vrijdag 15 juli 2011 14:00 – 18:00

Vodafone Firestarters
Vodafone en Amsterdam International Fashion Week willen de kennis van innovatieve personen binnen hun netwerk delen. Om deze reden wordt er door Vodafone een talkshow georganiseerd tijdens AIFW met pioniers van binnen en buiten de mode-industrie onder leiding van modejournalist en curator Aynouk Tan.

AIFW-bezoekers, professionals, studenten en geïnteresseerden kunnen de discussies live bijwonen en vragen stellen aan de sprekers. Ook wordt de talkshow gefilmd en beschikbaar gesteld aan modeacademies en op verschillende blogs en websites, de Vodafone Facebook en op de website van AIFW. Vodafone en AIFW maken kansen en knelpunten bespreekbaar om de mode-industrie te inspireren, te bewegen en te verstevigen.

Vrijdag 15 juli 2011 14:00 – 18:00 – RSVP naar marlot@amsterdamfashionweek.com, onderwerp: Firestarters)

Pitch Meeting
De Pitch Meeting is een initiatief van Amsterdam International Fashion Week en Syntens en gaat in september 2011 voor de derde keer van start. De Pitch Meeting bestaat uit masterclasses gericht op het trainen van mode-ondernemers in het overbrengen oftewel ‘pitchen’ van hun zakelijke ideeën. Na twee workshops worden deelnemende ontwerpers uitgenodigd om een unieke bijeenkomst tijdens de wintereditie van Amsterdam International Fashion Week bij te wonen, waar zij hun businessideeën pitchen aan een netwerk van modeprofessionals, investeerders en belanghebbenden.

Start in September 2011

Over AIFW Business Programme
Amsterdam International Fashion Week (AIFW) is twee keer per jaar het platform waarop Nederlandse mode-ontwerpers zich presenteren. Daarnaast heeft de organisatie van AIFW zich als doel gesteld om de mode-industrie te verbinden en te verstevigen. Om die reden is in 2007 het AIFW Business Programme in het leven geroepen. Voor meer informatie over het AIFW Business Programme: Amsterdam Fashion Week: AIFW Business Programma