TOP

American Apparel krijgt kapitaalinjectie

American Apparel kan voorlopig opgelucht ademhalen: een groep investeerders geeft het noodlijdende bedrijf een kapitaalinjectie van 15,2 miljoen dollar.

De injectie van 15,2 miljoen komt net op tijd voor het bijna failliete merk. Mede door deze investering heeft de Bank of America uitstel van betaling verleend op een lening van 58,2 miljoen dollar, die deze maand af zou aflopen.

Problemen
American Apparel boekte het afgelopen jaar een netto verlies van 86,3 miljoen dollar. De retailomzet daalde met 13%. Het bedrijf kwam eind 2009 in problemen toen het ruim drieduizend fabrieksmedewerkers moest ontslaan na een inspectie van de Amerikaans Immigratiedienst. Ook de aanklachten van seksueel misbruik tegen directeur Don Charney deden het imago weinig goed.

Sterk merk
Toch gelooft de groep investeerders uit Toronto in de toekomst van American Apparel, ondanks alle problemen. “American Apparel is een van de sterkste merken van de afgelopen jaren”, aldus investeerder Roy Sebag. “In vijf jaar tijd zijn ze van nul naar 555 miljoen dollar omzet gegaan. Rechtzaken en problemen met personeel zijn helemaal niet belangrijk; het feit is dat consumenten het product willen hebben.”