TOP

Hoe TU/e studenten hun verpakkingsconcepten aanpassen aan de praktijk in de UPS Prêt à Transporter Challenge

De UPS Prêt à Transporter Challenge inmiddels twee weken onderweg en de geselecteerde studententeams van de TU/e ontwikkelen momenteel hun eigen unieke concepten voor een duurzame verpakkingsoplossing om kleding hangend en kreukvrij te kunnen vervoeren door het wereldwijde geïntegreerde transportnetwerk van UPS.

Eerste ontwikkelingsfase
De teams Shipping+, Team Richard, Double Top en Gijskoenfrits hebben de meest uiteenlopende concepten ontwikkeld, variërend van opvouwbare kartonnen dozen, synthetische herbruikbare kooiconstructies tot spanningsframes en cilindrische uitrolbare matten.

De vier deelnemende teams zijn erg gedreven om hun concepten verder te verbeteren en oplossingen te vinden voor problemen die zich voordoen tijdens het ontwikkelingsproces. “UPS biedt ons een fantastische kans om op deze manier praktijkervaring op te doen”, zegt Richard Kennedy, die geheel zelfstandig werkt aan een verpakkingsoplossing (Team Richard).

Koen de Greef, van het team Gijskoenfrits, legt uit: “We zijn van bij het begin al heel enthousiast over deze uitdaging. We hebben met verschillende materialen geëxperimenteerd om zowel het aspect herbruikbaarheid als duurzaamheid aan te pakken. Onze focus is tweeledig: de binnenkant van ons concept moet gemakkelijk toegankelijk zijn voor de klant, terwijl de buitenkant van de verpakking perfect moet passen in het bestaande UPS netwerk en stevig genoeg moet zijn om de inhoud van het pakket te beschermen.”

Op zoek naar praktische oplossingen
Tijdens een recent bezoek aan het Europese luchtvrachtsorteercentrum van UPS in Keulen, Duitsland, werden de TU/e studenten zich ervan bewust dat het van cruciaal belang is dat hun concepten passen binnen de afmetingen van het sorteersysteem van UPS. De volledig automatische hub in Keulen kan 110.000 pakketten per uur verwerken en is één van demeest technologisch vooruitstrevende faciliteiten in zijn soort ter wereld.

“Het is verbazingwekkend om te zien hoe alle pakketten zo nauwkeurig worden beheerd. Elk pakket wordt bijvoorbeeld gescand vanuit elke mogelijke hoek om zo het transportproces van een afzonderlijk pakket te kunnen bepalen,” zegt Koen. 

Harld Peters, Country Manager van UPS Benelux: “Het is begrijpelijk dat mensen zich niet altijd bewust zijn van alle processen en technologie die achter logistiek schuil gaan. Elke stap van een pakket binnen ons netwerk wordt nauwkeurig beheerd en gemonitord door UPS. Door elk pakket te scannen stelt UPS verzenders en ontvangers in staat om via haar online tracking tool snel de status van een zending te kunnen achterhalen en te kunnen nagaan of het wordt geleverd op een veilige en efficiënte manier. We zien nu al dat studenten hun concepten aanpassen aan wat zij in Keulen hebben gezien en we kijken uit naar hun vooruitgang in de komende weken.”

Volg de laatste ontwikkelingen van de TU/e studenten volgende week op: www.textilia.nl/ups.

Voor meer informatie over de UPS Prêt à Transporter Challenge kunt u contact opnemen met Peter Feys – pfeys@ups.com.