TOP

Levi’s brengt limited collectie trucker jackets

Op de 501 na is het misschien wel het bekendste item uit de Levi's collectie: het trucker jacket. Het jeansmerk komt nu met een limited collectie jackets, ontworpen door bekende street artists.

De limited collectie trucker jackets is onderdeel van een samenwerking met het Museum of Contemporary Art (MOCA) in Los Angeles. Voor de expositie Art in the Streets heeft Levi’s haar klassieke jeansjacket als canvas laten gebruiken door tien bekende street en graffiti artists. Zo zijn onder meer de ontwerpen van Lady Pink, Crash en Shepard Fairley (OBEY) te koop.

Keith Haring
De collectie brengt een hommage aan de geschiedenis van street art. De tien ontwerpen komen tussen nu en 6 augustus in chronologische volgorde uit. Het laatste ontwerp is van een van de grondleggers van street art: Keith Haring. Alle opbrengsten gaan naar het MOCA en de projecten die het museum ondersteunt.

Liefhebbers van de collector’s items zullen een tripje naar de VS moeten ondernemen: de trucker jackets zijn alleen in de Geffen Contemporary van het MOCA te koop.