TOP

Agent Christine Gerrits gaat nooit de deur uit zonder cold brew. ‘Dat drink ik de hele dag.’

Wie is Christine Gerrits (41), agent van onder andere de merken Sissel Edelbo, Berenice en Dr Fake. Is ze een dierenmens, wat drinkt ze de hele dag door en waar gaat ze naartoe op vakantie? Je leest het in dit persoonlijke interview.

Foto’s: privébeeld Christine Gerrits

Wat wilde je vroeger worden? “Ballerina, dat was echt mijn droom. Tot ik op mijn veertiende net als vriendinnen op hockey wilde en stopte met ballet. Daarna was mode mijn droom. Van kleins af aan maakte ik kleding, samen met mijn oma achter de naaimachine. Gek genoeg heb ik eerst een hele tijd bij de televisie gewerkt. Eerst achter de schermen, later presenteerde ik belspelletjes op Net 5. Dat was echt een onwijs leuke tijd.”

Wat is het pronkstuk van je interieur? “De Artifort F588 van Geoffrey Harcourt, een designstoel uit de jaren zeventig die ik in mijn studententijd heb gekocht. Veel mensen die binnenkomen vinden hem afschuwelijk, maar ik ben er heel trots op. Toen ik alleen woonde had ik een seventies interieur, met die stoel, een lage tafel en een oranje vaas. Nu is onze woonstijl echt een mix.”

Hoeveel huisdieren heb je? “Twee. Een hond en een kat: Wolf en Vlinder. We zijn wel dierenmensen. Zelf ben ik iets meer een katten- dan een hondenmens. De kat is 18 en gaat al heel wat jaartjes met me mee. Wolf hebben we vier jaar. Het is een Amerikaanse Akita en hij is maatjes voor het leven met mijn vriend. Hij is zo groot en sterk dat ik hem zelf bijna niet uit kan laten.”

Favoriete vakantiebestemming? “Ik vind Mallorca heel erg fijn, met veel mooie plekjes, baaitjes en heerlijk eten. Het is niet zo massaal als Ibiza. De familie van mijn vriend heeft daar een huis en hij komt er al veertig jaar. Sinds ik hem ken gaan wij er ook meerdere keren per jaar heen.”

Wat is het spannendste dat je hebt gedaan? “Mijn eigen agentuur starten. Dat was in januari 2019. Na een lang traject lieten we onze kinderwens los en besloot ik voor mezelf te beginnen. Ik had net mijn baan opgezegd toen ik zwanger bleek. Dat was wel even paniek, maar uiteindelijk is het goed gekomen.”

Hoe ontspan je? “Door leuke dingen te doen met de kinderen. En te sporten. Ik train drie keer in de week uit mijn werk op de sportschool met een personal trainer. Verder hebben we een huis gekocht op Mallorca. Als de verbouwing klaar is zullen we daar vaak naartoe gaan. Dat wordt absoluut mijn ontspanning.”

Naar welke muziek luister je? “Dat is heel verschillend. Ik vind Sade een van de beste artiesten die er is. Die jazzy muziek vind ik het allerlekkerste om naar de luisteren. Op de radio luister ik veel Sublime, maar ik kan ook 100% NL heel hard aanzetten.”

Ben je een keukenprinses? “Als ik er zin in heb. ’s Avonds hebben we niet zoveel tijd om uitgebreid te koken met twee kleine kinderen. Ik vind het leuk om met het ontbijt uit te pakken, smoothies, pannenkoekjes, havermout en eieren. In het weekend ontbijten we uitgebreid, maar doordeweeks maak ik er voor de kinderen ook werk van.”

Hoeveel tatoeages heb je? “Geen. Ik kan snel op iets uitgekeken raken, dus zoiets definitiefs is niks voor mij. Daarnaast heb ik vitiligo, dus ik heb al genoeg natuurlijke tatoeages op mijn lichaam.”

Jouw guilty pleasure? “Als ik wakker word, wil ik chocola. Ik heb soms voor mijn ontbijt al wat naar binnen gewerkt.”

Lezen of Netflixen? “Netflixen, want sinds de kinderen er zijn komt het niet meer zo van lezen. Heerlijk verstand op nul en series kijken, vooral Spaanse. Ik heb pas sinds vijf jaar Netflix, daarvoor keek ik eigenlijk nooit tv.”

Thee of koffie? “Thee. Ik drink elke dag twee liter cold brew. Daarvoor laat je een speciaal theezakje de hele nacht in koud water trekken. En dat drink ik dan de hele dag. Het is heel goed voor je lijf, het werkt ontgiftend.”

Dorp of stad? “Dat is een gevaarlijke vraag. Ik heb veertien jaar in Amsterdam gewoond, maar ik woon sinds een aantal jaar in een dorp: Loenen aan de Vecht. Ik hou van de stad en mis het soms wel, al die terrasjes en winkeltjes in de buurt. Nu moet ik alles met de auto doen. Maar voor de kinderen is het hier heerlijk.”

Hotel of camping? “Hotel. Maar ik vind campings wel heel leuk. We gingen vroeger vaak naar de camping en dat was geweldig als kind. Maar ik krijg mijn vriend echt niet mee. Ik snap zijn punt wel, zeker toen we nog geen kinderen hadden. Dan wil je toch wat meer luxe. Het compromis is ons eigen vakantiehuis.”

Wat voor auto heb je? “Ik ben zelf niet heel erg bezig met auto’s, maar mijn schoonfamilie is dealer van verschillende automerken en ik rijd onder andere in een Karma, een elektrische sportwagen. Mijn allereerste auto was een lelijke eend, dat vind ik eigenlijk nog steeds een leuke auto.”

Hoeveel paar schoenen heb je? “Heel veel. Ik ben de tel kwijt. Ik heb twee schoenenkasten: een voor de duurdere schoenen en een voor de dagelijkse. Mijn nieuwste aanwinsten zijn van Filles a Papa, een gaaf merk uit België. Zij maken heel toffe laarzen.”

Wat zit er altijd in je tas? “Mijn portemonnee, telefoon en lipgloss. En cold brew. Dat kun je bijna nergens kopen, dus dat moet ik zelf meenemen.”

Dit artikel verscheen het eerst in Textilia #6 van 2022.