TOP

Affaso maakt shirts met oude Afrikaanse prints, David Beckham komt met eigen Peaky Blinders kledinglijn

Er is een nieuwe speler op de mannenmodemarkt: Affaso - House of African Prints. Het merk maakt overhemden gebaseerd op oude Afrikaanse prints. Verder: een 19-jarige uit Zundert moet de cel in voor de ramkraak bij mannenmodezaak Woodhouse en nooit meer kleding retour dankzij dit meetpak? Dit en meer in het nieuwsoverzicht van 9 januari.

Nieuw mannenmodekerk Affaso maakt shirts met oude Afrikaanse prints

Er is een nieuwe speler op de mannenmodemarkt: Affaso – House of African Prints. Het modemerk is gevestigd in Nederland en de eerste exclusieve collectie overhemden is op 9 januari 2019 gelanceerd op de webshop: www.affaso.com. De Affaso-ontwerpen zijn gebaseerd op Afrikaanse wax prints met een rijke geschiedenis, die zorgvuldig bewaard zijn. De ontwerpen komen uit Europese archieven waarvan sommigen meer dan 100 jaar terug gaan. Het eerste kledingontwerp is een ‘longsleeve’ overhemd in verschillende prints. Andere productcategorieën worden vanaf 2019 toegevoegd, een en ander wellicht in samenwerking met designers en stylisten die aansluiten bij het gedachtengoed van Affaso. Het merk is ook van plan om producten via groothandel kanalen te distribueren.

De Affaso-merklancering is een initiatief van een team met uitgebreide ervaringen bij modebedrijven in het hogere segment (merken zoals Laura Ashley, Nike, Mexx, Vlisco, Uniwax, Woodin, GTP, ABC, DaViva en Excellence). Tijdens de jaren waarin het team opereerde in Afrika, herkende zij de prachtige Afrikaanse designs die relevant zijn in de huidige global modetrends. Hans Ouwendijk, Managing Director van Affaso: “Wij zijn verheugd dat we de beste print designs uit het Afrikaanse verleden met een hoogwaardig comfort aan kunnen bieden aan de consument van vandaag”.

David Beckham komt met zijn eigen Peaky Blinders kledingcollectie

De voormalige speler van Manchester United en Real Madrid heeft tegenwoordig ook zijn eigen kledingmerk. Dat meldt Manners. Kent & Curwen is de naam en zij komen nu met een Peaky Blinders-collectie, geinspireerd op de populaire tv-serie. De nieuwe collectie van Kent & Curwen is ontworpen door Daniel Kearns en werd voor het eerste getoond tijdens de London Fashion Week Men’s show. Via hun Instagram-account deelde het merk, waar David Beckham deels eigenaar van is, hun nieuwe collectie met de rest van de wereld.

19-jarige uit Zundert moet de cel in voor ramkraak Woodhouse

Een 19-jarige jongeman uit Zundert is veroordeeld voor de ramkraak op mannemodezaak Woodhouse in zijn woonplaats. Hij heeft jeugddetentie opgelegd gekregen van 12 maanden, waarvan 3 voorwaardelijk. Hij ramde, samen met een ander, de pui op 16 november vorig jaar met een gestolen Volkswagen Polo.

Getest: nooit meer kleding retour dankzij dit meetpak?

Het synthetische bolletjespak ZOZO Suit moet ervoor zorgen dat je nooit meer iets retour stuurt als je online kleding shopt. Bram van Dijk testte voor Bright of het pak goed werkt. Je krijgt van ZOZO een strak bolletjespak gratis thuisgestuurd. Daarop staan 350 bolletjes met allemaal een unieke puntjespatroon. Via de ZOZO-app maakt je telefoon 12 foto’s terwijl je een rondje draait, om daarna een overzicht te geven van je maten op 18 verschillende rondingen van je lichaam, van nek tot linkerenkel.