TOP

Binnenkijken bij: Blue Tomato in Utrecht [foto”s]

De eerste Nederlandse vestiging van de Oostenrijkse street- en activeretailer Blue Tomato is inmiddels een maand open. Textilia nam een kijkje in de nieuwe winkel in Utrecht.

In de nieuwste aanwinst van Blue Tomato treffen we Philipp Troger, countrymanager van onder andere Nederland. Hij helpt een dagje mee en vertelt dat de eerste maand – de winkel opende eind november – naar tevredenheid is verlopen. Het ruime pand dat opgedeeld is in meerdere verdiepingen biedt dan ook een ruim assortiment in kleding en hardwaren voor zowel streetwearfans als sportieve consumenten en boardsportliefhebbers. Merken die er onder meer verkocht worden zijn Trasher, Patagonia, Carhartt WIP, Adidas, Rip ’n Dip, Burton, Vans, Fila en Ellesse. 

 

Belangrijke markt

De formule bestaat ruim dertig jaar en heeft al langere tijd een Nederlandse website. In een interview dat Textilia vorig jaar had met ceo Adam Ellis liet hij weten dat Nederland vanaf het begin een belangrijke markt is geweest voor Blue Tomato. “We hebben veel online klanten en daarom al een mooie naamsbekendheid. Dit maakt de expansie naar Nederland tot een logische stap.” Ellis geeft aan dat de kracht van de retailer vooral ligt in het diepe en brede aanbod in zowel board- en actiesportem als in streetwear.

1

2

4

8

3

10

5

6

9

7

11