Nieuwsgierig naar de artikelen achter de inlog van textilia.nl?

30 dagen gratis toegang

TOP

Advertorial: SCTX behartigt werkgeversbelangen CAO textielgroothandel

Bent u werkgever in de textielgroothandel? Het Sociaal Comité van Werkgevers in de Groothandel in Textielgoederen en Aanverwante Artikelen (SCTX) is in de Textielgroothandel de enige werkgeversorganisatie die namens haar leden CAO's en een bedrijfstakpensioenregeling afsluit met de werknemersorganisaties.

De werknemersorganisaties zijn FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond en De Unie.
Het betreft hier de arbeidsvoorwaarden-CAO en de CAO voor het Fonds Kollektieve Belangen (FKB). Tevens is er een Bedrijfstakpensioenfonds, Bpf-tex.

Doordat de CAO’s algemeen bindend zijn verklaard, hebben deze kracht van wet en zijn deze voor de gehele branche van toepassing, voor zowel leden als niet-leden. Alleen leden kunnen rechtstreeks invloed uitoefenen op de inhoud van de betreffende CAO’s.

Bij SCTX zijn zowel kleine-, middelgrote- als grote groothandelaren lid. De bedrijven zijn actief in zowel fashion als woningtextiel in de meest brede zin van het woord. Ook bedrijven met aanverwante artikelen zoals fournituren en textiele verpakkingen vallen onder onze CAO’s.

Ongeveer 400 bedrijven zijn lid van SCTX, waarbij ongeveer 6.000 mensen werkzaam zijn.
SCTX is zowel lid van het Nederlands Verbond van de Groothandel (NVG) als de Algemene Werkgeversvereniging Nederland (AWVN).

Leden van SCTX kunnen gebruik maken van de member benefits van NVG. Ook kunnen zij gebruik maken van de telefonische en digitale vraagbaak, de AWVN werkgeverslijn. Bovendien kunnen leden gebruik maken van de betaalde adviesdiensten van AWVN.

Lees meer over de arbeidsvoorwaarden-CAO.

Contactgegevens:
SCTX
T 070 – 34 90 747
info@sctx.nl