TOP

Advertenties Diesel te sexy voor Groot-Brittannië

In Groot-Brittannië zijn twee advertenties van jeansmerk Diesel verboden, omdat ze te onfatsoenlijk zouden zijn. Het gaat onder andere om een poster van meisje dat een foto van haar geslachtsdeel maakt.

Diesel moet van Advertising Standards Authority (ASA), de Britse reclamewaakhond, de beelden overal verwijderen. Ook mogen de foto’s niet meer in magazines geplaatst worden. Het gaat om een poster van een meisje dat haar geslachtsdeel fotografeert en één van een meisje dat haar borsten aan een bewakingscamera laat zien.

Ongepast
ASA vindt de campagne ongepast en asociaal. Het zou ontverantwoord zijn en jongeren kunnen aansporen om zelf zulk gedrag te vertonen. Diesel is het niet met de beschuldigingen eens, volgens hen bevatten de advertenties niet meer provocerende beelden dan posters van lingerie of zwemkleding.

Sex sells
Diesel is vaker in het nieuws door opvallende of sexy advertenties. Zo deed het merk eerder al seksspeeltjes cadeau bij aankoop van een jeans onder het motto ‘Sex sells, unfortunately we sell jeans’.