TOP

Addy van den Krommenacker opent pop-up store in de Bijenkorf [interview]*

De nieuwe pop-up store van Addy van den Krommenacker werd op 2 maart 2015 geopend in de Amsterdamse Bijenkorf. “Het is mooi om weer zoiets positiefs te doen, na die negatieve publiciteit”, vertelt de ontwerper aan Textilia.

De Bijenkorf in Amsterdam is de eerste in het rijtje voor de nieuwe pop-up store van Addy van den Krommenacker. De pop-up store, die op 2 maart opende, blijft tot 20 maart in Amsterdam. Vervolgens gaat de tijdelijke winkel naar de Bijenkorf in Den Haag, Rotterdam en Maastricht. “Daarna gaan we verder praten wat we nog met de Bijenkorf kunnen doen, misschien nog naar andere steden. Ik hoop dat het een succes wordt en dat het een blijvend iets is”, vertelde Addy tijdens de opening aan Textilia.

Collectie

Onder het genot van Bossche bollen presenteert de Brabantse couturier zijn ready-to-wear collectie in de Bijenkorf Amsterdam. Veelal lichte kleuren en bloemige prints zijn te vinden in de collectie. Ook wordt er een parfum gepresenteerd genaamd Red Carpet, die dezelfde sfeer schetst: bloemig en licht.

Addy zelf loopt met een grote glimlach rond, en maakt grapjes over de aankondiging die elk kwartier over de intercom van de Bijenkorf wordt gedaan: “Ze spreken mijn naam op z’n Engels uit over de intercom,” lacht de ontwerper: “Ze zeggen Eddie in plaats van Addy, zo zeggen ze het in Italië ook.”

Financiële problemen

Eind januari werd bekend dat Addy van den Krommenacker in financiële problemen verkeerde. Gelukkig van korte duur, een kleine week later bleken zijn problemen opgelost. “Natuurlijk is het jammer dat het zo in de publiciteit kwam. We zijn allemaal ondernemers die hard moeten werken”, vertelt Addy.

Positief

De opening van de pop-up store geeft de ontwerper positieve energie: “Je voelt wel dat je iets overwonnen hebt. Het is natuurlijk geweldig dat dit weer een van de eerste projecten van het jaar zal zijn. Ik heb zoveel op de planning staan dit jaar, ik ben ontzettend druk. Dit jaar in april word ik 65, daar wil ik even bij stilstaan, er staan buitenlandse shows op de planning en ik ben ook bezig voor de voorjaarscollectie van 2016.”