TOP

Accessoiretrend 2010: sieraden worden lichter

Wat zijn de trends op het gebied van sieraden? Volgens trendwatcher Isis du Jour zijn kettingen, armbanden en oorbellen vooral licht van gewicht.

Isis du Jour houdt op Styletoday.nl een blog bij waarop zij vertelt over de nieuwste trends. Zo meldt ze dat fabrikanten op zoek gaan naar technieken waarmee lichtgewicht-vormen gemaakt kunnen worden, waardoor ze de prijs laag kunnen houden. “Merken gaan innoveren door ultralichte colliers of hangers in hun collecties te gebruiken. Zoals de collectie van Van Rycke of een collier uit de collectie van Tiffany waarvoor gebruik is gemaakt van een ultrafijn schakeltje”.

Net als bij kleding, gaan sieradenontwerpers op zoek naar de historie van het merk. Deze hang naar nostalgie is herkenbaar voor tijden van economische crisis. “Een merk als Le Chic dat al 125 jaar bestaat, brengt op dit moment ringen uit die gebaseerd zijn op een erg succesvol model dat zij vroeger ook in hun collectie gevoerd hebben. Ook de sieraden van Gem Kingdom en Mari Thomas hebben door de bewerking en het materiaalgebruik een beetje een doorleefd en historisch uiterlijk gekregen.” Daarnaast is kwaliteit en afwerking erg belangrijk, consumenten besteden liever één keer een hoger bedrag aan één product.

Veel te zien in 2010:
* organische blad- en bloemmotieven
* sieraden met vleugeltjes, beestjes en insecten