TOP

14oz. sluit helft winkel [update] *

Het lijkt erop dat 14oz., de winkel van Bread & Butter-oprichter Karl-Heinz Müller, nu ook wordt betrokken bij het faillissement van de Berlijnse modebeurs. Op 27 juni sluit de helft van één van de drie winkels.

In het najaar van 2012 opende Karl-Heinz Müller zijn derde 14oz. winkel, aan de bekende Berlijnse winkelstraat, de Kurfürstendamm. Nu maakt de modezaak bekend dat de winkel met ingang van 27 juni in een kleinere vorm doorgaat. De retailer sluit de vrouwenafdeling, goed voor de helft van het winkelpand. “In eerste instantie richt de andere helft van de winkel zich op mannen, mogelijk komen daar later weer vrouwenproducten bij”, zegt Ralf Beke Bramkamp, woordvoerder van de curator van modebeurs Bread & Butter.

Salvatore Ferragamo

Volgens insiders van het Duitse modevakblad TextilWirtschaft wordt het Italiaanse modemerk Salvatore Ferragamo de nieuwe huurder van de winkelruimte. Ook zal het niet lang duren voordat de resterende winkelvloer eveneens verhuurd wordt, zeggen deze niet nader gedefinieerde bronnen. 

Toekomst onzeker

Het is nog niet duidelijk wat er met de andere twee vestigingen, in de Berlijnse wijk Mitte en de outletstore 14oz. Supersale, gebeurt. Volgens een medewerker van 14oz. Berlin-Mitte blijft dit filiaal voorlopig open, maar is de toekomst onzeker. “Dit kan binnen een dag, week of maand veranderen”, laat hij weten. Ook Beke Bramkamp benadrukt dat de retailtak van Bread & Butter nog onder toezicht staat en dus nauwkeurig geanalyseerd wordt. “Voor nu blijven de winkels open en gaan de zaken verder.” 

Modewinkel van het jaar

In 2008 heropende Karl-Heinz Müller in Berlijn zijn jeanswinkel 14oz., die hij van 1999 tot 2003 in Keulen bestierde. In de afgelopen zeven jaar volgden een schoenenwinkel, waar nu Supersale huist, 14oz. Berlin Haus Cumberland aan de Kurfürstendamm en een webwinkel. In 2013 werd 14oz. door de Duitse handelsorganisatie HDE uitgeroepen tot modewinkel van het jaar.

14oz Kudamm