TOP

Zwaar weer in het discountsegment

Onderzoek van Textilia langs de webshops en websites van verschillende textielsupers, discounters en gezinsformules leert dat een heel aantal van deze ketens niet zo goedkoop is als hun imago. Is het deze kloof tussen prijs en imago die de consument ook is opgevallen?

Wat is er in het lage prijssegment aan de hand, nu Piet Kerkhof bekend heeft gemaakt te gaan stoppen en Henk Ten Hoor zich financieel gezien in zwaar weer bevindt. Voor het antwoord op deze vraag onderzocht Textilia het prijsniveau van verschillende textielsupers, discounters en gezinsformules aan de hand van de goedkoopste winterjas voor dames in het aanbod op de site of webshop.

Zeeman
Er blijkt er maar één zich de aller-allergoedkoopste formule van Nederland te kunnen noemen. Textielsuper Zeeman, met maar liefst 1200 vestigingen in de Benelux rekent slechts 14,99 voor een winterjas. Wibra, Primark, H&M en C&A kunnen daar echt niet tegenop en bieden een winterjas voor dames aan tussen €20 en €30 euro. Daarna volgen Scapino, Piet Kerkhof en Takko Fashion met aanvangsprijzen tussen €30 en €40 euro. Bristol, Terstal en Vögele starten tussen €40 en €50 en Henk ten Hoor is relatief de duurste in dit type ketens met een winterjas vanaf €59,95.

Kloof prijs-imago
Tekent zich hier een oorzaak af van het noodlijden in het lage segment? Waarschijnlijk wel. Veel formules zijn inderdaad helemaal niet zo goedkoop als je op basis van hun discountimago zou verwachten. Ketens als Primark, H&M en C&A zijn minstens zo goedkoop. Bovendien doen deze aanbieders vlak boven het discountniveau net iets meer aan styling van de collectie, maar ook de presentatie en beleving op de winkelvloer. De consument lijkt te hebben gekozen.

Luister nu naar RTL-nieuws, waar Textilia’s redacteur ondernemen, Eva Guldemond, vertelt over het noodlijdende discountsegment.

De prijs van de goedkoopste winterjas voor dames:

1 Zeeman €14,99
2 Wibra €22,99
3 Primark €25
4 C&A €29,95
5 H&M €29,95
6 Scapino €34,99
7 Piet Kerkhof €39,95
8 Takko Fashion €39,99
9 Bristol €44,99
10 Terstal €49,99
11 Vögele €49,99
12 Henk ten Hoor € 59,95

(op basis van de prijzen die online zijn vermeld; geen kortingen of aanbiedingen meegerekend)