TOP

Zomertrends 2010 voor kindermode volgens Ciff Kids

Voor wie haast niet kan wachten op de nieuwe zomertrends volgen hier alvast de thema's van Ciff Kids, de Deense kindermodebeurs die van 6 tot 9 augustus gaat plaatsvinden in het Bella Center in Kopenhagen.

Het eerste thema heet Ciff City en omvat veel jeans, naast de kleuren zwart, neongroen, rood, grijs en kobalt. De stijl is gelikt met een knipoog. De inspiratie voor dit thema is gehaald uit architectuur en neonreclames en grafische prints.

Colour Games is een thema voor kleine wereldreizigers en zit vol mondiale invloeden en denim in nieuwe wassingen. Belangrijk zijn hier de legokleuren, maar ook een vleugje kitsch en humor door plastic accessoires.

Als derde thema heeft Ciff Kids het sprookjesachtige White Stories in petto. Door pofmouwtjes en lieve jurkjes is de dromerige inslag onmiskenbaar. Maar schijn bedriegt door de invloed van de jaren zeventig. De kleuren zijn afgewassen en denim is er in een gebleekte variant.

Met het duurzame Green Mapping maakt Ciff Kids de zomertrends voor 2010 compleet. Het gaat hier om een losse nonchalante stijl, die ontstaat door vormexperimenten (origamizakken of -mouwtjes) waarbij voorop staat dat de aarde gerespecteerd wordt. Het kleurenpalet is vrij koel, maar energiek met petrol, zeegroen en lindegroen als belangrijkste tinten.

Het superdikke beursnummer van Bengels 4 2009 met daarin de nieuwste collecties van de mooiste kindermodemerken zit eraan te komen. Daarin vind je de trends voor lente/zomer 2010 van kindermodetrendwatcher Tineke Igel.