TOP

Zo vertaal je de nieuwste broekentrends naar je winkelvloer

De broeken voor zomer 2019 hebben het stuk voor stuk in zich om optimaal in de schijnwerpers te worden gezet. De merken Summum, Angels Jeanswear en Para Mi tippen de belangrijkste trends.

In Textilia 7, de special vrouwenmode, lichten we de nieuwe broekentrends voor zomer 2019 uit én vragen we inkopers en een presentatiespecialist naar hun tips en tricks. Zo zegt Juliet van der Heide, mede-eigenaar van Styled by Juuls in Utrecht te houden van pakken. “Eigenlijk koop ik elk seizoen wel een zomerpak in, dus het thema Pak van mijn hart vind ik helemaal te gek. Ik ga komende zomer voor classy varianten met ‘flowy’ broeken, waar ik alle kanten mee uit kan. Of minimalistisch en zakelijk met een simpele zijden blouse, of over de top met een kanten blouse en grote gouden oorbellen. Heel stoer en heel frivool: precies waar wij van houden. Mijn devies aan mijn klanten is dan ook: more is more. Dan zie je er nooit uit als een ander. Bij ons gaat de inkoop ook echt secuur. Ik voel de stoffen, pas alles door en maak vervolgens sets zoals ik ze straks in de winkel ga presenteren.”  

 

Sportstrepen

Maar wat brengen en verwachten aanbieders van zomer 2019? We ontfutselen het Summum-stylingteam tussen de voorbereidingen voor de beurs in Berlijn enkele highlights uit de collectie. Het merk komt dit seizoen met onder meer culottes, loose fit tapered en de wijdere Palazzo-modellen. Naar mate het seizoen vordert worden de prints en kleuren uitbundiger. Zo is het statement powerpak in violet twill een kandidaat voor de etalage. Daarnaast zijn de sportieve invloeden nog steeds duidelijk aanwezig, bijvoorbeeld in het vintage inspired trainingspak in punto di milano-kwaliteit met fancy sportstrepen en ook een zwart-wit geruit double-breasted pak is voorzien van sporty tape. 

 

Enkelmodellen

Ook Angels Jeans brengt komende zomer pipings in diverse varianten, van smal tot breed. Nieuw zijn de broeken met elastische taillebanden. “Dat is wel even wennen”, vertelt agent Peter Hage. “We kennen dit soort tailles natuurlijk uit de meer volwassen mode, maar Angels vertaalt het op een jongere, modische manier. Even kijken hoe dat zich gaat ontwikkelen.” Voor het nieuwe zomerseizoen gelooft Hage in ieder geval in kortere broeken. “Met of zonder een ritsje onder aan de pijpen. Waarom ik in enkelmodellen geloof? Het is superzomers en je draagt ze zowel met een sneaker als een plat schoentje. Wij bieden veel modellen in vier lengtes aan. Bijkomend voordeel is dat zo’n kortere broek voor sommige vrouwen precies op maat valt.” 

 

Stevige spijkerstof

Het denimaanbod van Angels Jeans gaat ook mee met de laatste trends. Zo breidt het label uit in soepele denims én in stevige authentieke spijkerstof. Hage: “De dunne denims waren deze zomer echt een klapper, dus vandaar dat we nu drie keer zoveel items van brengen. Van kort tot lang en van strak tot wijd. Ook zetten we in op de original denim, zoals je die kent uit de jaren ’70. De Levi’s-kwaliteit zeg maar. Deze brengen we eveneens uit in pasteltinten en grijsvarianten. Voordeel van deze dikkere stof is dat het mooi aansluit op je been en flatteert doordat je niet allemaal oneffenheden erdoorheen ziet.” 

 

Cargobroeken

Para Mi tipt voor dit seizoen cargobroeken. “Dit is een van de trenditems van dit seizoen, vandaar dat we er diep op in gaan. Met verschillende kleuren en kwaliteiten”, vertelt Nick Heessels, directeur/eigenaar van het merk. “Onze modellen hebben daarbij een iets slimmere pasvorm. Ook de nieuwe chino’s zijn aansluitend.” De vraag naar aansluitende silhouetten groeit, geeft Heessels aan. “Loose fits zijn wat lastiger, maar we bieden dit uiteraard wel aan. In de tweede collectie van het seizoen zitten enkele wijdere broeken. Waar ik verder meer van verwacht? Van verschillende lengte – we werken veel met lengte 26, 28 en 29 -, sportieve biezen, bloemenprints en harde kleuren als kobalt, rood, groen en geel als tegenwicht voor de meer neutrale tinten.” 

 

Summum 2

Summum

Summum 1

Summum

Angels 1

Angels

Angels 2

Angels

Para Mi 1

Para Mi

Para Mi 2

Para Mi