TOP

Zien: duurzame en eerlijke mode op State of Fashion

Op donderdag 31 mei 2018 is het mode-evenement State of Fashion, dat zich richt op duurzame en eerlijke mode, geopend. Bezoekers kunnen in de Melkfabriek in Arnhem werk zien van onder anderen Vivienne Westwood, Stella McCartney, Iris van Herpen en Zegna.

State of Fashion is op 31 mei 2018 geopend door Barbera Wolfensberger directeur-generaal Cultuur en Media bij het ministerie. Tijdens de opening kondigde zij aan dat er een actieprogramma komt om de Nederlandse modesector te laten innoveren en duurzaam te maken. 

 

Social responsibility

 

In de expositie van State of Fashion in de Melkfabriek in Arnhem zijn een vijftigtal werken te zien die bijdragen aan een duurzamere en eerlijke mode-industrie. Ontwerpers en merken die te zijn in de tentoonstelling zijn o.a.: Vivienne Westwood, Iris van Herpen, Viktor&Rolf, G-Star en Ermenegildo Zegna. Ook is er werk te zien van kleinere, opkomende ontwerpers van over de hele wereld, die nieuwe, duurzame materialen en/of technieken hebben ontwikkeld. 

 

Behalve aan duurzaamheid komt ook een deel ‘social responsibility’ terug in de expositie. Zo is er onder meer een project te zien dat een samenwerking is tussen het Italiaanse mannenmodemerk Ermenegildo Zegna. Het project, dat Making for a Change heet, betrekt vrouwen in gevangenissen en vrouwen in een rehabilitatiecentrum uit San Patrignano in het productieproces. 

 

State of Fashion vindt nog tot en met 22 juli 2018 plaats in Arnhem, gelijktijdig met het Fashion + Design Festival Arnhem

 


State of Fashion - Gstar EvaBroekema
Jurk ontworpen door G-Star, foto: Eva Broekema

Iris van Herpen State of Fashion EvaBroekema
Iris van Herpen, foto: Eva Broekema

IMG_3677 (1)
Een van de ontwerpen van Londen College of Fashion-studenten in samenwerking met Zegna

Zegna State of Fashion 2
De brieven die de vrouwen uit het Making for A Change-project van Zegna naar elkaar stuurden (in een tasje gemaakt van oude Zegna-dassen)